Az élvonalbeli Cegléd búcsúztatta a kupától a DEAC kézilabdázóit

Érvényesült a papírforma a DESOK Sportcsarnokban, az NB I-ben szereplő Cegléd hatgólos győzelmet aratott az egyetemisták felett, a férfi kézilabdázók Magyar Kupájának 3. fordulójában.

0

DEACCegléd-300x200 Az élvonalbeli Cegléd búcsúztatta a kupától a DEAC kézilabdázóitFotó: Derencsényi István/DEAC

A sikerrel megvívott első két fordulót követően már „nagyhal” várt a DEAC férfi kézilabdázóira, a Magyar Kupa harmadik körében ugyanis már az élvonalbeli csapatok zöme is bekapcsolódott a küzdelmekbe, az egyetemisták pedig a Ceglédet kapták ellenfélül. Riválisunk ráadásul már tizenegy bajnoki mérkőzést tudott játszani a legmagasabb osztályban, miközben a mieink mindössze négy alkalommal léptek pályára ősszel az NB I/B-ben, így a péntek esti kupacsatát a vendégek várhatták egyértelmű esélyesként. A DEAC azonban nem adta könnyen a bőrét, Bíró Imre tanítványai szerették volna megnehezíteni nevesebb ellenfelük dolgát, s ez hellyel-közzel sikerült is.

A ceglédi kapus, Tamási Zsolt remek védéseivel indult a találkozó, de Tóth Máté egymás után kétszer is túljárt a kiváló hálóőr eszén, s mivel időközben a túloldalon is jöttek a védések, nem tudtak ellépni a vendégek. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy 2–2 után egyszer sem állt döntetlen az eredményjelzőn, az élvonalbeli rivális elképzelései szerint alakultak az események, Németh Balázsék hosszan kijátszott támadásokkal őrölték fel a szívósan küzdő egyetemistákat. Tíz perccel a szünet előtt először vezetett hattal a Cegléd, az utolsó négy percben azonban négyszer is betalált a Pál Gergely vezette DEAC, így egy gólokban gazdag félidőt követően 20–16-os hátrányban térhettünk pihenőre.

A második játékrész elején magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a debreceni alakulat, a játék ezen periódusában nem érződött a két csapat között lévő osztálykülönbség, a 35. percben két gólra olvadt a mieink hátránya. A vendégek cserekapusa, Kránitz Zoltán azonban megrázta magát, ráadásul az egyetemisták számos technikai hibát is vétettek támadásban, így ismét növelni tudta előnyét az esélyesebb rivális. Az utolsó tíz perc ennek ellenére mindössze háromgólos különbségnél kezdődött, köszönhetően elsősorban Gidai és Leiter góljainak, valamint Maródi védéseinek. A nagyot küzdő DEAC szívét-lelkét kitette a pályára, a hajrában azonban a rutin diadalmaskodott, a Cegléd 36–30-ra megnyerte a mérkőzést, s ezzel kivívta a továbbjutást a Magyar Kupában. Bíró Imre csapata jövő héten két mérkőzést is játszik a Ligakupában, január 30-án pedig a bajnokság is elkezdődik a mieink számára.

Férfi kézilabda Magyar Kupa, 3. forduló

DEAC – Ceglédi KKSE 30–36 (16–20)

DEAC: Mándi, Maródi – Hornyák Z., Mucza 5, Mórucz, Kathi, Leiter 2, Pál G. 6, Péter D., Illés 7 (4), Szolnoki, Pethő 3 (1), Gidai 4 (1), Tóth M. 3, Füzesi

Vezetőedző: Bíró Imre

P.G.