Bíró Imre: „egyértelmű célként tűztük ki magunk elé a feljutást”

A DEAC kézilabdacsapata az előző bajnokságot kiesőhelyen zárta, így az idei pontvadászatot egy osztállyal lejjebb, az NB-II-ben kezdi meg. A csapat irányítását a Debreceni Dózsa egykori kiváló hálóőre, Bíró Imre vette át. Az együttes keretében történtek változások, de szerencsére több az érkező, mint a távozó. Az újdonsült vezetőedző szeretné, ha a csapatra jellemző családias légkör továbbra is megmaradna, mert véleménye szerint, ez elengedhetetlen a jó szerepléshez.

0

20180611_034-300x140 Bíró Imre: „egyértelmű célként tűztük ki magunk elé a feljutást”

Változások a keretben

Már két hete elkezdtük a felkészülést a 2019-2020-as bajnoki szezonra, ami szeptember 15-én kezdődik. Idegenben, a Kazincbarcika vendégeként fogunk pályára lépni az NB-II-ben. A keretünk jelentősen megváltozott, Juhos Richárd Mezőtúron folytatja, illetve kérdéses még, hogy Mucza Norbert marad-e, ugyanis párja Budapesten folytatja tanulmányait, valószínű, követi őt a fővárosba, ez a kérdés a napokban eldől. Mivel Bíró Ádám IHF játékvezető, még nem tudjuk, a szövetség engedi-e játszani, remélhetőleg igen. Ádám szeretne továbbra is kézilabdázni, nekünk is nagy szükségünk lenne a játékára, hiszen minden poszton bevethető játékosról van szó, ez is eldől a napokban. Többen érkeztek a csapathoz, akik a Debreceni Egyetemen folytatják tanulmányaikat, így nálunk fognak kézilabdázni. Az NB-I-es Gyöngyös a rutinos játékosa, István Péter a DEAC-ban folytatja pályafutását, mint támadásban, mind védekezésben jó teljesítményt nyújt, jól bánik a labdával, jól helyezkedik. Balmazújvárosból Pethő Ákos, Hajdúböszörményből Kati Péter, Egerből Péter Gábor érkezett. A NEKA-tól Pálfi Dominik is minket választott, jó adottságokkal, fizikai képességekkel rendelkezik, a kapuban van még vele szemben hiányérzetem, de próbáljuk ezeket orvosolni. Sugár Bence, aki már egy csonka szezont töltött a DEAC-ban, de sérülés miatt sokat ki kellett hagynia, felépülése után Balmazújvárosban kézilabdázott, most visszatért a DEAC-hoz. A szakmai stáb változatlan, annyiban történt változás, hogy vezetőedzőként én irányítom a csapatot, de Szabó Csaba továbbra is tagja a stábnak.

Összekovácsolni a csapatot

A felkészülés legfontosabb feladata, hogy olyan állapotba kerüljenek fizikálisan a játékosok, amivel végig tuják játszani a bajnokságot. Nagy hangsúlyt fektetünk az egyéni technikai, taktikai fejlesztésre, az új játékosok beépítésére, a csapat összekovácsolására. Komplexen készülünk, sokat gyakoroljuk a védekezést és a támadást, a különböző csapattaktikai variációkat. Természetesen edzőmérkőzések is szerepelnek a programban. Amit eddig elterveztünk, sikerült elvégeznünk, a fiúk becsületesen dolgoznak, nagyon jól állnak a munkához.

Egyértelmű cél a feljutás

Eddig egy nagyon jó közösségi szellem jellemezte a csapatot, a játékosok baráti viszonyban voltak egymással, családias volt a légkör. Ezt szeretnénk megőrizni a jövőben, mert jó eredményt csak ilyen közegben lehet elérni. A vezetőséggel egyetértve, egyértelmű célként tűztük ki magunk elé a feljutást, ami véleményem szerint reális elvárás. Szeretnénk visszakerülni az NB-I/B-be, ott stabil csapattá válni, ha ez sikerül, akkor lehet további előrelépésen gondolkozni, de ez már egy távlati cél. Az egyesülettől minden segítséget megkapunk, minden feltétel adott egy jó bajnoki szerepléshez.