Bódi Ádám: „mindenki tudja, mit is jelent a DVSC, mit is jelent, a klubért, szurkolókért küzdeni”

A jelenleg kölcsönben lévő középpályásunk elmondta, mindenképp szeretne Debrecenben maradni.

0

ds_Bodi_2017_12_04 Bódi Ádám: „mindenki tudja, mit is jelent a DVSC, mit is jelent, a klubért, szurkolókért küzdeni”Számítottál arra, mikor visszatértél, hogy a csapat ilyen jól fog szerepelni a bajnokság őszi szakaszában?

Megmondom őszintén, mikor visszatértem, nem gondolkoztam ezen, akkor számomra az volt a fontos, hogy visszajöjjek Debrecenbe, ahol szeretnek, ahol felnőttem és Nb-1-es játékos lettem. Számomra az is fontos volt, hogy játszhassak, amire a Videotonnál valamiért nem volt lehetőségem. Úgy döntöttem, hiába próbáltak lebeszélni többen is, ha lesz rá lehetőségem, újra a Lokiban akarok játszani. Egy percig nem gondolkoztam azon, milyen helyen áll a csapat a tabellán. Herczeg András neve garancia volt számomra, illetve az, hogy szinte mindenkit ismertem a keretből. Minden szempontból jól döntöttem.

A kezdeti botladozás után a csapat elkapta a fonalat, egyre jobb formába lendült, amihez a Vasas meccstől kezdve eredményesség is párosult. Kiváló az öltözői hangulat, pozitív szemlélet uralkodik, egységesek vagyunk. A keret java része saját nevelésű játékosokból áll, akarják, akarjuk a sikert. Úgy gondolom, a mérkőzések háromnegyed részén jól játszottunk, ezért is tudunk a dobogó harmadik helyén állni.

Mindenki a csapategységet említi. Ennyi elég volt az eredményességhez?

Úgy gondolom, ez alapvetően meghatározó része a sikernek. Herczeg András lett a vezetőedző, aki nagyon jól összerakta a csapatot. A keretben mindenki tudja, mit is jelent a DVSC, mit is jelent, a klubért, szurkolókért küzdeni. Nincsenek klikkek öltözőn belül belül, nincsenek olyan játékosok, akik nem illenek bele a csapatba. Egymásért, egy célért küzdünk. A Diósgyőr elleni utolsó meccs is bizonyítja, sajnos elvesztettük azt a találkozót, hogy mennyire egyben vagyunk, tíz emberrel is közel álltunk ahhoz, hogy döntetlenre hozzuk a találkozót, de még a győzelem lehetősége is meg volt. A mérkőzés második félidejében Jovanovicért is küzdöttünk, ami szintén az egységet bizonyítja. Jova kiállítását túlzónak éreztem, főleg annak tükrében, amilyen alpári módon beszólt neki Ugrai, aki megúszta minden figyelmeztetés nélkül.

Az ősz folyamán többször is fordítani tudtunk hátrányból, vesztes állásnál sem estünk szét, mentálisan erős a csapat. Tehát a sikeres szerepléshez kellett Herczeg András, a pozitív szemlélet, légkör, a jó forma.

A saját teljesítményedet hogyan értékelnéd?

A Vasas ellen debütáltam, egy gólpasszal járultam hozzá a győzelemhez, a Honvéd ellen már be is találtam a kapuba. Ez a két momentum nagyon kellett ahhoz, hogy visszatérjen az önbizalmam. Bár még éreztem bizonytalanságot a játékomban, ami a mérkőzéshiánynak köszönhető. Szerettem volna még több gólt szerezni, de célom, hogy legalább annyi találatot érjek el, mint a veretlen szezonban, akkor nyolcig jutottam. Jelenleg négynél tartok, ehhez jön még öt gólpassz. Voltak gyengébb mérkőzéseim, de jónak mondanám a teljesítményemet. Elégedett soha nem lehetek, szeretnék minél több meccsen, minél jobb teljesítményt nyújtani.

Tavasszal miben kell legfőképpen javulnod?

Volt néhány mérkőzés, amiken buta eladott labdáim voltak, amiket tavasszal nem várnék magamtól. Ezeken a ki nem kényszerített hibákon javítanom kell.

Megjelent az egyik hírportálon, hogy már tárgyalások folynak a két klub között, a kivásárlásodról…

Egyértelmű célom, Debrecenben maradni, nem szeretnék a Videotonhoz visszamenni, túl sok csalódás ért Fehérváron és nem csak az én hibámból. Az, hogy tárgyalások folynának, még korainak tartom, szerintem ez majd a bajnokság végén fog körvonalazódni.

Nemrégiben született meg a kislányod, Natasa. A baba jól van, egészséges?

Most 19-én lesz négy hónapos, jól van, teljesen egészséges. Már túl van néhány kötelező oltáson, amiket jól viselt. Nagy boldogságot jelent számunkra. Csatlakoztunk a családos baráti körünkhöz, akiknek hasonló korú gyermekeik vannak.

Milyen az apa szerep?

Kimondhatatlanul jó érzés. Feledhetetlenek azok a pillanatok, mikor új dolgokat látunk tőle. Már elkezdte tekintetével felfedezni a környezetét, forgatja a kis buksiját, minden nap új hangokat ad ki magából. Én is szoktam fürdetni, pelenkázni, altatni. Mindig mondták, akkor tudom meg, milyen apának lenni, ha majd én is az leszek és valóban, ez egy semmihez nem hasonlítható felemelő érzés.

Szabadságodat mivel fogod tölteni?

Mivel nagyon család centrikus vagyok, így a legtöbb időt velük fogom tölteni. Ma lesz Ludánszki Bence esküvője, ott voltam a legénybúcsúján, most pedig az esküvőjére megyek. Tervezem, hogy kinézek a Real Team Kupára, aminek 5-6 éve én is résztvevője voltam, de már csak, mint néző megyek ki. Ezeken kívül csak a család, itt Debrecenben illetve Polgáron, feleségem szüleinél. Szeretem azt a nyugalmat, ami ilyenkor körbevesz, nincs meccs előtti stressz, nincs nyüzsgés. Az ünnepeket együtt töltjük szüleimmel és párom szüleivel nálunk. Ki van adva a kötelező edzésprogram, amit elvégzek.

Mit kívánnál a következő évre?

Egészséget a kislányomnak, családomnak. A csapat szempontjából pedig azt, minél jobb helyezést érjünk el a bajnokság végére, a jelenlegi helyünket legalább tartsuk meg. Szeretnénk érmet szerezni, megörvendeztetve ezzel a szurkolóinkat.