Botos Zsolt és Szabó Lajos gólpárbaját utóbbi játékos nyerte

A DSC-SI U19-es korosztályos együttese a Mátészalkát fogadta a vasárnapi játéknapon.

0

DSC-SI-U-19-es-korosztály-001-300x225 Botos Zsolt és Szabó Lajos gólpárbaját utóbbi játékos nyerte

Az első perctől támadólag lépett föl Selyem Nándor együttese, irányították a játékot, ennek ellenére a vendégek szerezték meg a vezetést a 9. percben. Ez nem törte meg csapatunk lendületét, több helyzetet is kidolgoztak, Botos Zsolt a 21. percben előbb egyenlített, majd a félidő vége előtt megfordította az eredményt. A második félidő első percében a Mátészalka egy gyors támadás végén egalizált, de Szabó Lajos szinte azonnal válaszolt rá és ismét csapatunknál volt az előny. A szabolcsiak nem adták fel, elkezdődött egy gól adok-kapok, a vendégek góljaira Szabó kontrázott rá. A 64 percben már két találattal vezettek a sportiskolások, de egy védelmi hibát ismét kihasznált a szalkai gárda, viszont a lefújás előtti pillanatokban Botos és Szabó lezárták a mérkőzést.

Ami mellett viszont nem mehetünk el, az Sallai Csaba viselkedése: A szünet után cserként kapott lehetőséget, de „játéka” kimerült abban, hogy csípőre tett kézzel álldogált, vagy sétált a pályán, edzője 13 perc múlva joggal cserélte le. A fiatal játékos cseréjét követően dühében rugdosta és csapkodta az öltöző ajtót. Úgy tudjuk, nem először volt már vele magatartásbeli probléma, nem csodálkozunk azon, ha ezek után nem számítanak rá a csapatnál.

DSC-SI – Mátészalka: 8:5 (2:1)

DSC-SI: Wágner (Ésik 82’), Szabó B., Bégányi, Balogh Á., Botos, Szabó L., Varga A., Sándor, Varga B. (Sallai 46’), Galla, Szabó J.

Edző: Selyem Nándor

Gólszerzők: Botos 21’, 44’, 88’, Szabó L. 48’, 56’, 67’, 71’, 90’,

Selyem Nándor: A támadójátékunk rendben volt, sok helyzetet kidolgoztunk, nyolc gólt szereztünk, viszont a védekezésünkkel akadtak gondok, előfordultak hibák. Ellenfelünk három gyors játékossal rendelkezett, rájuk építették taktikájukat, előreívelték a labdát, bízva abban, lefutnak minket. Erre külön felhívtam a fiúk figyelmét, készültünk is rá, mégis feladták nekünk a leckét. A majdnem szoros eredmény ellenére magabiztosan és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez.