Sándor Tamás: „a csapat formája és a mutatott játék biztató”

A DEAC vezetőedzője összességében elégedetten értékelt a BKV elleni rangadó után, csupán a sérültek növekvő száma tölti el némi aggodalommal.

0

IMG_9243-300x176 Sándor Tamás: „a csapat formája és a mutatott játék biztató”
Fotó: deac.hu

Mint beszámoltunk róla, a DEAC NB III-as labdarúgócsapata 2–1-es vereséget szenvedett a BKV Előre otthonában vasárnap délután. Az első és a második helyezett rangadója kiegyenlített küzdelmet hozott, az első félidő pedig gyors gólváltással zárult, Bidzilya Anton pompás szabadrúgásgóljára egy perccel később a rutinos Busai Attila válaszolt. A fordulás után mindkét oldalon adódtak helyzetek, újabb gólt azonban csak a fővárosiak tudtak szerezni, így a DEAC elszenvedte első vereségét a bajnokságban. A találkozó után az egyetemisták vezetőedzője, Sándor Tamás elevenítette fel a történéseket a Debreceni Sportéletnek.

„Magas színvonalú, jó mérkőzést játszottunk, a helyzetkihasználás döntött a BKV javára – elevenítette fel a történéseket a szakvezető. – Szép számmal akadtak lehetőségeink, amiket nem tudtunk gólra váltani, ez vezetett ahhoz, hogy pont nélkül maradtunk. A hazaiak góljai az ötösön belüli kavarodásokat követően születtek, a hasonló helyzetek a túloldalon kimaradtak, ezen a napon a szerencse is a rivális pártját fogta. A hozzáállásra nem lehet panasz, nagyot küzdöttek a srácok, ám egy rangadón mindig nüanszokon múlik a győztes kiléte, s ezúttal nem a mi javunkra billent a mérleg nyelve. Különösen fájó, hogy két védőnk, Soltész János és Virág Ákos is megsérült, előbbire hosszabb kihagyás várhat.

A szakember kitért a jövőre is, szombaton ugyanis az NB I listavezetőjét, a Kisvárdát látja vendégül csapata a Magyar Kupában.

„Nem kerülünk padlóra ettől a vereségtől, mert jól játszottunk, szép számmal alakítottunk ki helyzeteket, csak a befejezésekbe csúszott hiba – hangsúlyozta Sándor Tamás. – Ilyen rajtot képzeltünk el előzetesen, továbbra is azt érzem, hogy jó úton járunk, sikerül megvalósítani a pályán mindazt, amit edzéseken gyakorlunk. A sérülések ugyanakkor alaposan megnehezítik a helyzetünket, sorra dőlnek ki a játékosok, előfordulhat, hogy szerkezetváltásra is szükség lesz a közeljövőben, mert számos alapemberre nem számíthatok. Jó lenne rotálni a kupamérkőzés előtt, mert jövő szerdán már bajnoki vár majd ránk, a fokozott terhelés pedig további sérülésveszéllyel kecsegtet. A csapat formája és a mutatott játék biztató, ám nagyon bízom benne, hogy a hadra fogható játékosok száma nem csökken tovább.

T.H.