Bowling: Hétvégén kezdődik az idei szezon

Január közepétől ismét benépesülnek a bowling-termek, ugyanis kezdetét veszi a 2022-es szezon.

0

bajnoki-logo_03-300x280 Bowling: Hétvégén kezdődik az idei szezon

A debreceni Cívis Egyesület számára is véget ér a holtszezon, versenyzőik újra döntögethetik a bábukat. Az idei első megmérettetésre január 15-16-án kerül sor, mely esemény még visszakanyarodik az előző évhez, ugyanis a 2021-es Mesterek Tornáján lépnek pályára bowlingosaink Tatabányán. Hárman, Ábrók Andrea, Szabó Ilona és Tolnai Tibor képviselik városunkat a Komárom megyei településen. Január végén rendezik a Magyar Köztársaság Kupát, mely versenyen az egyesület igyekszik minél nagyobb létszámmal képviseltetni magát.

Február elején indul újra a Debreceni Városi Bowling Bajnokság, amelyet ezentúl a Cívis Egyesület szervez. Az egyesület január 23-ig várja minimum négy fős csapatok, baráti társaságok jelentkezését.

Ugyanezen hónapban már a sportág elitjei is pályára lépnek, akik a Szuperligában és az NB-I-ben mérik össze erejüket. A Szuperligában két debreceni csapat is részt vehet, köszönhetően annak, hogy a Cívis Bowling Team előző évben megnyerte az első osztály küzdelmeit, valamint annak, hogy a Gold Bulls is kiválóan szerepelt. A nemzeti bajnokságban, a csupa lelkes, friss erőt felvonultató Textil Design Debrecen képviseli városunkat.

Az év hátralévő részében több ranglista-versenyen indulnak a debreceni bowlingosok, mint például a már hagyományosnak számító Cívis Kupán, mely versenyt ezúttal is Tiszaújvárosban rendeznek.

Nem fognak tehát unatkozni a sportág szerelmesei idén sem. Remélhetőleg hasonlóan sikeres év lesz a 2022-es, mint a tavalyi, és ismét bajnoki címek, külföldi versenyek, szép sikerek jellemzik majd a szezont.

KZT