Csalódás a hetedik hely?

A héten véget ért a futsal NB-I ide sorozata, a DEAC a 7. helyen zárta a 2018-19-es pontvadászatot, ez két pozícióval elmarad az eredeti céltól, de nem lehetünk elégedetlenek.

0

59530211_2398597563508208_4192418857249406976_n-300x200 Csalódás a hetedik hely?Fotó: Derencsényi István

Nagyszerű alapszakasz

A címben feltett kérdésre egyértelmű szerintünk a válasz: Nem! Annak tükrében, hogy eredeti célként az ötödik hely volt kitűzve, lehetne mondani, hogy csalódás, de az egész szezon teljesítményét figyelembe véve, továbbra is tartjuk a nemleges választ. A csapat az alapszakaszban jól szerepelt, csak az élcsapatok elleni találkozókon maradt pontok nélkül, ami borítékolható volt előre, hiszen ezen gárdáknál (Mezei, Kútház, Veszprém, Dunaferr), egészen mások a körülmények, profi feltételeket biztosít az egyesület, profi játékosok, külföldiek vannak a keretben. Elek Gergő együttese a ki-ki mérkőzések többségét sikeresen abszolválta, a bajnokság első szakaszát az ötödik helyen zárták. Annak ellenére jöttek az eredmények, hogy a DEAC mestere sokszor hangoztatta, nem a bajnokság elején kell jó formában lenni. Többször nem csak az ellenfelekkel kellett megküzdeniük, hanem az erősen lejtő hazai pályával is, idegenben gyakoriak voltak csapatunkat sújtó téves játékvezetői ítéletek. A sérülések sem kerülték el együttesünket, gyakran okozott fejfájást az edzőnek, milyen felállásban lépjenek pályára. Mindezen nehézségek ellenére csak a fentebb említett profi csapatok előzték meg egyetemistáinkat a táblázaton az első szakasz végén.

Karnyújtásnyira a meglepetéstől

Az, hogy jönni fog egy hullámvölgy várható volt, sajnos ez a rájátszás elején be is következett, az első három találkozót pont nélkül zárták Faragó Lajosék, de gyorsan hozzá kell tenni, a későbbi bajnok Berettyóújfalu illetve a Dunaferr ellen maradtak alul. Ami kissé fájó volt, az a Szigetszentmiklós elleni vereség. Az is igaz viszont, hogy ezeken a találkozókon a csapategységgel akadtak gondok. Itt nem a játékosok egymáshoz való viszonyáról van szó, nem is lehet, hiszen kiváló közösségi szellem jellemzi a társaságot. Ezeken a meccseken nem csapatként funkcionáltak, ezt át is beszélték az öltöző falai közt és tudtak rajta változtatni, ami a Szigetszentmiklós elleni visszavágón meg is mutatkozott. Akkor azt írtuk a DEAC visszatért a rájátszásba, ráadásul a keresztbeveréseknek köszönhetően felcsillant annak a reménye, hogy a harmadik helyért szállhatnak harcba a fiúk. A Dunaferr elleni második összecsapáson ehhez karnyújtásnyira voltak, akik ott voltak a DESOK-ban, láthatták, a játékosok mindent megtettek, hogy ez az álom megvalósuljon. Azon a meccsen Elek Gergő arcszőrzete komoly veszélyben volt, hiszen a vele készült interjúban megfogadta, dobogó esetén előveszi a szakállnyírót. Sajnos nem sikerült, pedig egyértelműen győzelmet érdemeltek volna a srácok, sokkal jobbak voltak a zömében válogatott játékosokkal felálló dunaújvárosiaknál. Az utolsó mérkőzés kiélezett küzdelmet hozott a Csömör otthonában, a szerencse sem állt egyetemistáink mellé, egy góllal jobbnak bizonyult a Rubeola. A helyosztókon így a hetedik pozíció megszerzéséért léptek pályára egyetemistáin, amit kettős győzelemmel az Aramis ellenében teljesítettek is, a fiúk akarták a hetedik helyet.

Ígéretes jövő

Mindent figyelembe véve, nem csalódást keltő a 7. hely, sőt, bizakodóak lehetünk a jövőre nézve, tehetséges fiatalok bontogatják a szárnyaikat, ezt az U20-as csapat sikere is bizonyítja. Egy egészséges versenyhelyzet fog kialakulni, mindenkinek keményen meg kell küzdenie a csapatba kerülésért, ennek pedig pozitív hatása lesz a következő bajnoki szezonban. Ami még örömteli és büszkék lehetünk rá, Kondás Kristóf a magyar válogatottban is bemutatkozhatott. Van egy szakmailag felkészült és megfelelő tudással bíró edző, vannak a rutinos játékosok, a fiatalok, mindez együtt ígéretes a jövőre nézve.

Bár az 5. helyet nem sikerült elérni, mégis azt írjuk: Szép volt srácok!