Csalódást keltő vereség Kisvárdán

Több esetben hibázó védelemének és súlytalan támadójátékának köszönhetően sima, 3-0-s vereséget szenvedett a DVSC a Kisvárda ellen az OTP Bank Liga NB I. 20. fordulójában. Ezen az estén sajnos nem érdemelt pontot a halvány produkciót bemutató csapat, amely így – remélhetőleg csak átmenetileg – lekerült a dobogó legalsó fokáról.

0

debsport-Medium-300x200 Csalódást keltő vereség Kisvárdán

Több változás történt az Újpest elleni kezdőcsapathoz képest, hiszen Kinyik és Haris eltiltás miatt nem léphetett pályára, helyettük a hosszabb sérülés után visszatérő Bényei és Kusnyír kezdett. Az első percekben inkább a hazaiaknál volt többet a labda, igyekeztek is kezdeményezni a Szabolcs megyeiek, jelentősebb helyzet nélkül. Az első nagyobb lehetőség azonban a hazai kapu előtt alakult ki, Varga Kevin szépen levitte a vonalig a labdát, majd középre passzolt, amelyre Szécsi érkezett, ám lövésébe belevetődtek. Hosszú helyzet nélkül időszak következett, ami a 25. perc tört meg, amiikor Szécsi vezette rá a védőkre a labdát, majd okosan ugratta ki Takácsot, centerünk lövését a brazil Felipe védte bátor vetődéssel. Két perccel később Bódi találta meg Takácsot, aki visszapasszolt Kusnyírnak, középpályásunk azonban kapu fölé lőtt mintegy 20 méterről. A 32. percben egy Ferenczi beadás után Pávkovics fejelt, azonban próbálkozása jócskán elkerülte a kaput. A 42. percben aztán a semmiből szerzett vezetést a Kisvárda: Horváth harcosan fejelt tovább egy felívelt labdát, amely kisebb vendég segítséggel eljutott végül Tsoukalashoz, aki a kivetődő Kosicky előtt pöccintett a hálóba. Szinte megemészteni sem sikerült az első gólt, máris következett a második… Egy szöglet után Lukjancsuknak készítettek le, aki jobb oldalról mintegy 25-27 méterről elképesztően nagy gól ragasztott a bal felső sarokba, kapusunk ezúttal is teljesen tehetetlen volt. A játékrész 42. percéig a mi szánk íze szerint alakult a találkozó, hiszen volt néhány lehetőségünk a hazaiak kapuja előtt, míg a Kisvárda ritkán tudott eljutni kapunkig.

A második félidőre becserélte Herczeg András Avdijajt, aki Bényeit váltotta, azaz védő helyére érkezett csatár. Kusnyír került így a jobbhátvéd pozícióba, Avdijaj pedig Takács mellé került a támadósorba. Az első percekben támadólag is lépett fel a csapat, amely elvárható is volt kétgólos hátrányban. Az 56. percben azonban ennek köszönhetően nagyon kinyíltunk amelynek köszönhetően egy kontratámadást vitt végig és fejezett be eredményesen a Kisvárda, a volt Loki-játékos, Horváth Zoltán szerezte a gólt. A 69. percben a második félidőben először kerültünk ténylegesen helyzetbe, Bódi beadását Szécsi perdítette kapu mellé. Négy perccel később megint közel járt a gólszerzéshez Tsoukalas, 10 méteres kissé jobb oldalról eleresztett lövését azonban szépen védte Kosicky. A 90. percben a csereként beállt Sassa is helyzetbe került, jó megoldást is választott azzal, hogy át akarta emelni a kapujából kirontó Kosickyt, ám a kivitelezés halványra sikerült, így kapusunk könnyedén fogta a labdát.

Az első félidő hajrájában gyors egymásutánban bekapott két gól megpecsételte a sorsunkat, hiszen ezen az estén nem volt igazán átütőerő a támadójátékunkban. A szünetben cserével igyekezett Herczeg András felrázni csapatát, amelynek a második félidő elején mutatkoztak apróbb jelei, azonban egy jól végig vitt hazai kontratámadás végérvényesen megpecsételte sorsunkat. A mérkőzés hátralévő részében az volt az ember érzése, hogy a játékosok sem hisznek már abban, hogy valami változhat ezen a mérkőzésen. Gyorsan felejtendő produkció volt ez, és jelentős javulásnak kell ahhoz megtörténnie jövő hét szombatig, hogy a bajnokságban listavezető Ferencváros ellen reális esélyünk legyen a pontszerzéshez. A feladat mindenesetre adott, minél hamarabb magunk mögött hagyni a kisvárdai teljesítményt és felkészülni a minden körülmények között rangadónak számító, hazai pályán megrendezendő találkozóra.

OTP Bank Liga, 20. forduló 
Kisvárda FC – DVSC 3-0 (2-0) 
Új Kisvárdai Stadion, 1542 néző, Vezette: Kassai (Bornemissza, Garai)

Kisvárda: Felipe – Lukjancsuk, Kravcsenko, Ene, Vári – Seco (Ilics 72.), Karaszjuk, Cukalasz (Gosztonyi 78.), Lucas, Grozav – Horváth Z. (Sassá 88.)

DVSC: Kosicky – Bényei (Avdijaj 46.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K., Kusnyír, Tőzsér, Bódi (Kuti 77.) – Szécsi, Takács (Damásdi 58.)

Gól: 1-0 Cukalasz (42.), 2-0 Lukjancsuk (45.), 3-0 Horváth Z. (56.)

Sárga lap: Grozav (17.), Vári (21.), Kusnyír (24.), Lucas (31.)