Darts: Vályi Attila nyerte a debreceni ligafordulót

Szeptember 22-én a 16. fordulóval folytatódtak a Magyar Darts Liga kelet-magyarországi régiójának küzdelmei.

0

DEAC_darts0923-300x157 Darts: Vályi Attila nyerte a debreceni ligafordulótFotó: deac.hu

Az eseménynek a Red and White adott helyszínt, így az egyetemisták hazai pályán mérkőzhettek meg a régió legjobbjaival. Harminchat nevezőből 15 a DEAC dartsszakosztály igazolt versenyzői voltak, közülük legtovább ezúttal Kovács Patrik és Vályi Attila jutott.

Mindketten csoportjuk megnyerésével rögtön a legjobb 16-ban tudhatták magukat, hiszen a 24-es főtáblán az első meccsen erőnyerőként voltak feltüntetve. Mellettük még 7 fekete-fehér mezes került főtáblára. A legjobb 8-ba jutásért Kovács Patrik 4-0-ra, Vályi Attila 4-1-re, a régiót vezető Oláh Bence Attila 4-2-re nyert, míg Kiss Gergő 4-0-ás vereséget szenvedett. Ezt követően Kovács Patrik egy szintén 4-0-ra megnyert mérkőzéssel abszolválta az elődöntőbe jutást, míg Vályi Attila 4-2-vel teljesítette a kört, Oláh Bence viszont 4-0-s végeredménnyel maradt alul. A legjobb négyben Kovács Patrik búcsúzott, Vályi Attila azonban nemcsak az elődöntőt, de a döntőt is 4-0 arányban nyerte, így „otthon” tartotta az első helyet a hazai rendezésű ligafordulón.

Az összetett versenyfutásban Oláh Bence Attila 24 ponttal vezeti a ranglistát (1. – 260 ponttal), őt követi Kovács Patrik az 5. helyen (176 ponttal), míg Radványi Sándor 7. (146 ponttal), Pajzák Tamás pedig a 8. (144 ponttal). A régióból a legjobb 9 játékos lesz jogosult a novemberi nagydöntőre.