Dávid László: „A nehézségek ellenére is merünk nagyot álmodni”

Új kihívások várnak az Interfencing Debrecen SC vívóira 2021-ben, melyekről az egyesület edzője, Dávid László nyilatkozott a Debreceni Sportéletnek.

0

1L2A0052-1068x712-300x169 Dávid László: „A nehézségek ellenére is merünk nagyot álmodni”

Mint arról korábban a Debreceni Sportélet hasábjain beszámoltunk, az Interfencing Debrecen SC kiváló eredményekkel zárta az évet, a különböző versenyeken döntőt vívhattak a hajdúsági pengeforgatók. – Az év végi versenyeken jó eredményeket értünk el, annak ellenére, hogy legsikeresebb vívónk, Battai Sugár Katinka nem léphetett pástra, aki vírusfertőzésen esett át. Szerencsére már edzésbe állt, de kell még egy kis idő, mire visszanyeri csúcsformáját. A felnőtt magyar bajnokságon női csapatunk az 5. helyen végzett, fiataljaink döntőket vívhattak a korosztályos válogatókon, dobogós helyeken végeztek a különböző versenyeken – mondta Dávid László.

IMG_20201202_171701-300x138 Dávid László: „A nehézségek ellenére is merünk nagyot álmodni”

Annak ellenére születtek ezek a kiváló eredmények, hogy nehéz körülmények között készültek a vívók (erről is írtunk korábban), mely helyzet azóta sem változott. – Október óta kiszorultunk a teremből, jelenleg egy közösségi házban zajlanak az edzések, két folyosón, két-két páston tudunk dolgozni. Ez messze van az ideálistól, de nem panaszkodunk, alkalmazkodva a helyzethez, tesszük a dolgunkat, a szakmai munkára helyezzük a hangsúlyt. Bízom benne, hamarosan túl leszünk a pandémia okozta nehézségeken, és újra a megszokott közegben dolgozhatunk, ismét teljes üzemben működhet a klub. Nem csak az igazolt sportolók látogathatják az edzéseket, hanem a kezdő csoportok is, akikkel most az online térben tartjuk a kapcsolatot. Folyamatban van a tornaterem felújítására egy projektünk, melyet a vívó szövetség már jóváhagyott, de még arra várunk, hogy a minisztérium is áldását adja rá – fogalmazott a cívisváros nemzetközi szinten legeredményesebb vívóedzője.

FB_IMG_1610106148052-300x236 Dávid László: „A nehézségek ellenére is merünk nagyot álmodni”

Bár a vívószezon ősztől nyárig tart, de új év, új kihívások várnak az Interfencing fiataljaira, akik az év elején több versenyen is pástra lépnek. – Körvonalazódott az idei hazai és nemzetközi versenynaptár, tavaszig több megmérettetés vár a fiatalokra. A nehézségek ellenére is merünk nagyot álmodni. 2021 olimpiai év, nagyon szeretnénk, ha a magyar női kardcsapat ott lehetne Tokióban. Utoljára Békessy Béla az 1912-es stockholmi olimpián képviselte a debreceni vívósportot ezen a világeseményen, most 109 év elteltével Sugi (Battai Sugár Katinka – szerk.) előtt adódhat erre lehetőség. A nemzetközi szövetség április elejéig le akarják zárni a kvalifikációt, bízom benne, lányaink is pástra léphetnek a Japán fővárosban. A kadett-junior világ és Európa-bajnokságot is meg akarják idén rendezni, így az előző évekhez képest több korosztályos válogatóverseny kerül lebonyolításra, melyek jövő héttől kezdődnek. Azt várom, ahol az előző évet abbahagytuk, ott folytatjuk az ideit, úgy gondolom, hat-nyolc vívónk sikeres lehet. A magyar bajnokságokon érmekre számítok, a korosztályos csapatoktól elvárás a nyolcba-négybe jutás. Vívóink jó állapotban vannak, ha mindenki tudása szerint fog teljesíteni, abból érmek születnek – zárta gondolatait Dávid László.

KZT