DEAC: Hatékony helyzetkihasználás szükséges a bravúrhoz

Finoman szólva sem esélyesként lép pályára a DEAC másodosztályú labdarúgócsapata vasárnap, Balogh Pál legényei az NB I-es rutinnal bíró játékosok garmadáját felvonultató Vasas otthonába látogatnak.

0

IMG_1291-300x200 DEAC: Hatékony helyzetkihasználás szükséges a bravúrhozFotó: deac.hu

A góllövéssel egyelőre hadilábon áll a DEAC labdarúgócsapata, Balogh Pál tanítványai ugyanis szezonbeli tizenegy mérkőzésükön összesen nyolcszor találtak ellenfelük kapujába, amivel sereghajtók ebben az összevetésben. Az egyetemisták hat alkalommal gólképtelenek maradtak, s csak kétszer tudtak egynél többször beköszönni, a siófoki két találat nem ért pontot, az ETO FC Győrnek lőtt három gól ugyanakkor a győzelmet jelentette. A DEAC tizenegy forduló után két győzelem mellett kilenc vereséggel kieső helyen áll, s a bennmaradást érő helyektől már öt pontnyira van, így a fekete-fehérek mihamarabb szeretnék elkezdeni a felzárkózást.

A mieink vasárnap 17 órától a dicső múlttal büszkélkedő Vasas otthonában vizitálnak, ahol kulcsfontosságú lenne a kapu előtti hatékonyság növelése, ellenfelünk ugyanis tizenharmadik helye ellenére a negyedik legtöbb gólt szerezte a bajnokságban, többek között a tavalyi élvonalbeli gólkirály, Radó András is a piros-kékeket erősíti. A hatékony támadójáték ellenére a feljutásra aspiráló angyalföldiek háza táján nem lehetnek elégedettek a bajnoki rajttal, a válogatott erősítések ellenére döcögősen kezdett a csapat, ami Bene Ferenc állásába került, de a békéscsabai szerződéséből kivásárolt Schindler Szabolcs sem tudott csodát tenni, legutóbbi négy mérkőzésén mindössze négy pontot szerzett a Vasas. Vasárnapi ellenfelünket a Budaörs, a Gyirmót, valamint a Siófok is meglepetésre múlta felül, a válogatott pihenőt megelőzően azonban már megmutatták oroszlánkörmeiket az angyalföldiek, s három gólt rámoltak a Szeged kapujába.

Az ellentámadásoknak minden bizonnyal fontos szerep jut majd a DEAC játékában, az egyetemistáknak ugyanis a bravúrhoz mindenképpen gólt kellene szerezniük, míg a kapuban nagy bravúrokra lesz szükség, vélhetően sorra záporoznak majd a hazai lövések, fejesek. Az esélyek nem a mieink mellett szólnak, de koncentrált játékkal lehet esélyünk egy jó eredményre, hogy aztán önbizalommal telve futhassunk neki a Csákvár, az Ajka, és a Szentlőrinc elleni, roppant fontos mérkőzéseknek.

Labdarúgó NB II, 12. forduló

Vasas – DEAC

Illovszky Rudolf Stadion, 10.18., 17:00

P.G.