DEAC KA U16: A 101 volt a nyerő

Harmincöt pontos győzelemmel zárta a DEAC Kosárlabda Akadémia U16/A együttese az EYBL South A-csoportjának szombati játéknapját az Admirals Academy ellen.

0

Nevtelen-terv-6-1-300x176 DEAC KA U16: A 101 volt a nyerő
Fotó: kosarlabdaakademia.deac.hu

Szombat délelőtt újult erővel lépett parkettre a DEAC, Szász-Veres Márk kosaraival kezdték az építkezést, nem sokkal később az Admirals is felvette a ritmust, így felváltva estek a tálálatok. A szakasz második felében jól váltottak ritmust a házigazdák: Sziegl Gábor és Fekete-Gál Csongor megmozdulása után közel tíz egységnyi debreceni fórral zárult a játékrész (14-25). A folytatásban töretlenül küzdött a felzárkózás érdekében a moldáv gárda, de a hazaiak menetelését így sem tudták érdemi módon megállítani, így a 17-17-es negyed után is maradt a tizenegy pontos fehér-fekete vezetés (31-42).

A fordulás után Gál Balázs fiai rátettek egy lapáttal az eddigiekre, és öt perccel a periódus vége előtt Makray Áron duplájával tovább növelték a felek közötti differenciát, majd a harmadik szakasz hajrájában Sziegl Gáborék egy parádés 19-0-ás rohammal mondhatni eldöntötték a mérkőzést. A záró felvonás előtt újfent Fekete-Gál gyarapította a hazai pontokat, így harminc feletti fórral vágtak neki akadémistáink az utolsó tíz percnek (45-76). A negyedik játékrészre eldőltek az érdemi kérdések, de a Chisinau gárdája továbbra is küzdött a szépítés érdekében. A véghajrában a cívisvárosi alakulat Fekete-Gál és Szász-Veres tripláival, majd Makray kettő plusz egyes akciójával a száz pontos álomhatárt átlépve tett pontot a találkozó végére (66-101).

 

Admirals Academy (MD) – DEAC KA U16/A 66-101 (14-25, 17-17, 14-34, 21-25)

DEAC: Fekete-Gál 32/15, Váróczy 16/12, Szász-Veres 12/3, Makray 10/3, Szabó-Zsámba 6

Cserék: Sziegl 15/3, Handari 7/3 Varga 3, Vállai -, Nagy –

Edzők: Gál Balázs, Szendrei József

Gál Balázs: Sajnos nem voltunk elég pontosak a megbeszélt játékelemekben, így elég döcögősen zajlott a találkozó. Nem dobtunk olyan hatékonyan, pedig nem voltak nehéz dobásaink, és az 1:1 védekezésünk sem volt elég hatékony, így sok könnyű helyzetet engedtünk az ellenfélnek. Ahogy telt az idő, egy-két jó etapnak köszönhetően el tudtunk lépni és így sikerült a győzelmet is megszereznünk.