DEAC KA U18: Ezüstérem a kecskeméti tornán

Pethő Ákos tanítványai két rendkívül izgalmas mérkőzést vívtak a Kecskeméten megrendezett MVM-U18-as fiú felkészülési tornán.

0

Nevtelen-terv-1-4-300x154 DEAC KA U18: Ezüstérem a kecskeméti tornánFotó: kosarlabdaakademia.deac.hu

Négy gárda látogatott a hírős városba a mögöttünk álló hétvégén, akadémistáink és a rendező Kecskeméti KA mellett a Budapesti Honvéd, illetve a Soproni Sportiskola kapott meghívást az MVM U18-as fiú felkészülési tornára. A debreceni fiatalok a Kecskeméttel ütköztek meg a döntőbe jutásért szombaton. A DEAC kiválóan kezdett, öt percnyi játék után már kétszámjegyű előnyt birtokoltak Szilágyi Péterék, de a második etap közepén komoly hullámvölgybe kerültek, mely még a térfélcsere után is érzékeltette hatását. Hiába vezettek már tizennégy ponttal is a hazaiak, a fekete-fehérek nem estek kétségbe, és egy hősies hajrával végül a maguk javára fordították az összecsapást.

A másik ágon a Sopron felülmúlta a Honvédot, így a cívisvárosiak a junior bajnokság tavalyi győztesével néztek farkasszemet az aranyéremért. A mérkőzés első félideje tökéletesen kiegyenlített játékot hozott, ami az álláson is visszatükröződött, a felek 35-35-ös döntetlennel vonultak az öltözőbe. A harmadik periódus jóval gólgazdagabban alakult az addigiaknál, ebből azonban a Sopron profitált inkább, a záró szakasznak kilencegységnyi hátrányból vághattak neki Váróczy Gergőék. Növendékeink azonban már az elődöntőben is bebizonyították, hogy nehéz helyzetekből is képesek visszakapaszkodni, a feltámadás pedig ezúttal sem maradt el. Mi több, 73-73-nál a hajdúságiak kezében volt a találkozó sorsa, Szász-Veres Márk büntetői viszont sajnos kimaradtak, míg a túloldalon négy próbálkozásból két egypontos célba ért, így a Sopron ünnepelhetett a lefújásnál. Izgalmak egyébként a bronzmeccsen is bőven akadtak, a Honvéd hosszabbítást követően verte a Kecskemétet. A viadal legértékesebb játékosának a soproni Flasár Zalánt választották.

Elődöntő

Kecskeméti KA U18 – DEAC Kosárlabda Akadémia U18: 70-75 (19-26, 27-12, 13-17, 11-20)

DEAC KA: Varga F. 10, Fekete-Gál 18, Váróczy 16/12, Szilágyi 6/3, Szabó-Zsámba 3

Cserék: Orbán 11/9, Szász-Veres 9/3, Nagy 2, Makray -, Kapic -, Csécsei -, Fekete –

Vezetőedző: Pethő Ákos

Döntő

Soproni SI KA SKC U18 – DEAC Kosárlabda Akadémia U18 75-73 (16-17, 19-18, 29-20, 11-18)

DEAC KA: Varga F. 9, Fekete-Gál 17/12, Szász-Veres 13/9, Orbán 2, Szabó-Zsámba 3/3

Cserék: Kapic 8/6, Váróczy 6/6, Szilágyi 4, Nagy 2, Csécsei 2, Makray 6/3, Fekete B. 1

Vezetőedző: Pethő Ákos

Pethő Ákos: Nagyon színvonalas tornán vagyunk túl. A Kecskemét ellen a megfelelő koncentrációnak köszönhetően tudtuk ledolgozni jelentős hátrányunkat, amiben oroszlánrészt vállalt Váróczy Gergő, aki szinte hibátlan teljesítménnyel rukkolt elő. A második meccsen a bajnokság egyik legnagyobb favoritjával, a Sopronnal játszottunk, az előző naphoz hasonlóan szintén egy döntetlen közeli meccset. Ebből most sajnos ellenfelünk került ki győztesen, de azon fogunk dolgozni, hogy legközelebb, hasonló szituációban már felénk billenjen majd a mérleg nyelve. A finálé kapcsán Kapic Adriánt szeretném kiemelni, aki hatalmas energiákkal szállt be a kispadról, nagyban neki köszönhető, hogy vissza tudtunk kapaszkodni a végjátékra. Összességében úgy érzem, hogy egyre jobban összecsiszolódunk, látszik a srácokon a közösen eltöltött idő. Jó úton haladunk, készen fogunk állni a két hét múlva esedékes bajnoki rajtra.