Kiütéses DEAC győzelem a kupában

A Futsal Magyar Kupa második fordulóját rendezték meg szerdán.

0

             futsal-300x189 Kiütéses DEAC győzelem a kupábanFotó: Papp Attila

Elek Gergő együttese az első perctől kezdve magához ragadta a kezdeményezést, irányították a játékot, birtokolták a labdát, nagy nyomást helyeztek ellenfelükre. Gólt viszont nem sikerült szerezniük, de a kapufa erősen igénybe volt véve, rengetegszer találták el. A fölény végül eredményességben is megmutatkozott, az első játékrész utolsó perceiben kétszer is mattolták az Aramis védelmét.

Szünet után ott folytatták egyetemistáink, ahol az első abbahagyták, de még rátettek egy lapáttal, leginkább a vendégek térfelén pattogott a labda. Folyamatosan nőtt az előny, a kérdés már csak az volt, mennyi lesz a vége. Az utolsó percben Kovács István állította be a 8:1-es végeredményt. Az Aramis nehezen viselte a vereséget, a mérkőzés hajrájában folyamatosan provokálták a DEAC játékosait, Kondás ennek lett az áldozata, őt a 36. percben kiállította a játékvezető.

Minden túlzás nélkül kijelenthető, tegnap egy csapat, a DEAC volt a pályán aki játszott, ilyen arányban is megérdemelten nyertek, akár kétszámjegyű is lehetett volna a végeredmény.

Szép volt srácok!

Férfi futsal Magyar Kupa

DEAC – Aramis SE: 8:1 (2:0)

DEAC: Faragó Á., Kasuba, Tóth A., Rácz, Varga

Cserék: Dobi, Krajcsi, Szentes Bíró, Faragó L., Vékei, Esztergomi, Kondás, Kovács

Edző: Elek Gergő

Gólszerzők: Vékei 18’, Faragó 19’, 35’, Szentes Bíró 25’, Varga 26’, Kovács 29’, 39’, Rácz 36’

Kiállítva: Kondás 36’

Elek Gergő: Végig domináltunk a mérkőzésen, irányítottuk a játékot, birtokoltuk a labdát, nekünk voltak helyzeteink, arra kellett leginkább figyelni, ne veszítsük el a hitünket, a sok kimaradt helyzet után, hanem ugyanolyan elánnal játszunk tovább, koncentráltak és türelmesek legyünk. Ez meg is hozta a várt eredményt, az első játékrész végén kétszer is be tudtunk találni. A második félidőben felőröltük ellenfelünket, sorra szereztük góljainkat. A csapatot megfelelően felkészítettem erre a mérkőzésre, felpörögtünk, végig nagy volt a különbség a két együttes között, amit nem tartok túlzónak, sőt, ha a kapufáinkat nézem, akkor jóval nagyobb arányú is lehetett volna a győzelmünk. Többgólos előnyünknél olyan játékelemet, konkrétan az 5 a 4 elleni játékot, is tudtuk éles helyzetben gyakorolni, amit eddig nem alkalmaztunk. Mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni, még a három kapusnak is, a fiatal Krajcsi Bence is védhetett pár percet.

Az elmúlt egy hétben három mérkőzést játszottunk, edzésre kevés idő jutott, de így is tudtunk fejlődni, a játékosok mindhárom találkozón végre tudták hajtani, amiket kértem tőlük. A hibákat olyan szinten kijavították, hogy tegnap egy nagyon jó meccset sikerült játszanunk. Örömteli, hogy azok a játékosok, Faragó Lajos, Rácz Zsolt, Vékei, akik eddig nem voltak húzóemberek, most főszereplővé léptek elő, gólokat tudtak szerezni. Lehet, legközelebb Tóth Attila, aki minden mérkőzésen küzd, hajt, de még nem sikerült betalálnia, lesz a húzóember. Az elmúlt egy hét sikereit viszont helyén kell kezelnünk, nem szabad, hogy elszálljunk, azt szoktam mondani a fiúknak, ezt majd akkor lehet, ha a Mezeit verjük 8:1-re, a földön kell maradnunk. Ezek a magabiztos győzelmek, mert mindegyik az volt, adhatnak egy lendületet, amire nagy szükségünk is lesz, hiszen két nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, a véleményem szerint bajnoki döntőt játszó két csapat, a Veszprém és a Mezei Vill ellen. Nem feltartott kezekkel fogunk pályára lépni, mindent meg fogunk tenni, hogy pontot szerezzünk, esetleg bravúrt hajtsunk végre.