Debreceni bowling siker! Bulls a bajnok!

Nagyon szép sikert ért el a debreceni bowlingsport a hétvégén végéhez közeledő NB-I-es bowling csapatbajnokságban.

0

bulls278-300x202 Debreceni bowling siker! Bulls a bajnok!

A Cívis Egyesület, amely idén is két csapattal képviseltette magát a versenysorozatban, történelmi sikert ért el a Gold Bulls Debrecen csapata révén. A kipróbált, tapasztalt debreceni játékosokkal felálló egylet mindössze egy vereséget szenvedett el a szezon folyamán, emellett 13 győzelmet aratott, így teljesen megérdemelten szerzett bajnoki címet, ezzel feljutott a legfelsőbb osztályba, a Szuperligába!

A Bikák szinte minden mérkőzésükön nagy fölénnyel nyertek, egyetlen vereségüket a tavaly még Szuperligás PingWin’s BAE együttesétől szenvedték el, akik egyedüli méltó ellenfelük voltak a bajnokságban. Mivel a visszavágón már őket is sikerült felülmúlni, nem volt kérdéses ezután a bajnokcsapat kiléte.

Az egyéni tabellán is látható a debreceni fölény, a férfiaknál az első 3 helyen a Gold Bulls versenyzői tanyáznak. Az újdonsült bajnokcsapat mérkőzéseit Tiszaújvárosban játszotta az Angyal Sport Klub pályáin. Sajnos Debrecen továbbra sem rendelkezik megfelelő színvonalú, nívósabb versenyekre alkalmas bowlingpályával.

Az egyesület másik csapatát, a Cívis Bowling Team-et sajnos az utóbbi évek sikerei után nagyon sújtotta a sors, több súlyos sérülés és betegség miatt szinte csak a szezon elején tudott legerősebb felállásában kiállni, három győzelem után 7 vereség következett. Az idény végén kicsit javított a gárda, egy mérkőzéssel a vége előtt 6-7 a győzelem/vereség mutató, a 4. hely még elérhető lehet győzelem esetén.

A lényeges kérdések tehát eldőltek, az Cívis Egyesület célja egy olyan csapat kialakítása a legfelsőbb osztály következő szezonjára, amely méltóképpen képviseli majd az egyesület színeit az ország legjobb csapatai közt.

A versenyszezon az év végén kicsit alábbhagy, decemberben – januárban a Főnix Vándorkupa egész évben zajló versenysorozatának Masters döntőiével folytatódik, illetve év elején elkezdődik a Regionális Bowling Csapatbajnokság 2020-as versenysorozata. Utána pedig jön az történelmi, első olyan Szuperliga szezon, ahol debreceni csapat részt vesz!

A bajnokcsapat tagjai (a képen balról jobbra):

Dávid Csaba

Hossóné Béres Éva

Végh László

Havas Sándor

Dr. Szőke Viktor

Gratulálunk! Sok sikert a Szuperligában!