A debreceni kosarasok Pakson okoznának meglepetést

Velkey János szerint a DEAC teher nélkül várhatja a csütörtöki megmérettetést.

0

ds_2018_01_10_12_54-1024x548 A debreceni kosarasok Pakson okoznának meglepetést

fotó: debka.hu

A DEAC kosarasai Pakson szakíthatják meg három vereségből álló sorozatukat, a mérkőzés csütörtökön 18 órakor kezdődik. A Tolna megyeiek játéka összeállt az utóbbi hetekben, erre utal, hogy a legutóbbi öt találkozójukból négyet megnyertek, csupán a Falco „akadt a torkukon” (100–69).

„A következő két összecsapásunkon nem mi számítunk favoritnak, Pakson sem nyomja majd a teher a vállunkat. Az előző két találkozónkon nagy nyomás nehezedett a csapatra, hiszen szerettünk volna bejutni a Magyar Kupa nyolcas döntőjébe, illetve a táblázaton is feljebb kívántunk kapaszkodni. Jó meccset akarunk vívni a paksiakkal, nem tettünk le a győzelemről, de tisztában vagyunk azzal, hogy ők az esélyesek. Ellenfelünk elsősorban a stabil védekezésre összpontosít, ez határozza meg a játékukat. Egyébként ez a stílus jellemző a Teo Cizmic által irányított alakulatokat. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy az utóbbi időben elszenvedett vereségek nem viselték meg a csapatot, de túl kell ezeken lépnünk, ugyanis már nem tudunk az eredményeken változtatni. Szerencsére Kósa Tomi elkezdte az edzéseket. Több játékos is kisebb sérüléssel bajlódik, de bízom benne, hogy mindenkit összedrótoznak a paksi ütközetre” – nyilatkozta a Debreceni Sportéletnek Velkey János.

A két csapat debreceni bajnokiján Berényi Sándor legénysége 87–69-re győzedelmeskedett, a sikerből főszerepet vállalt Armwood és Ivan Lilov, akik összesen 50 pontot termeltek. Adódik a kérdés, mi volt akkor a siker receptje?

„Azon a mérkőzésen két centerünk is hiányzott, így más szerkezetben léptünk parkettre. Extra teljesítményt nyújtott a gárda, főleg Armwood és Lilov volt elemében. Reményeim szerint csütörtökön is hasonló produkcióra leszünk képesek” – zárta mondandóját Velkey.

B.Á.