Debreceni lányok a világ legjobbjai

Június 7-9 között rendezték görögországi Loutrakiban az INBA/PNBA testépítő világbajnokságot.

0

versenyzők-kinti-2-300x130 Debreceni lányok a világ legjobbjai

A tengerparti városba 38 ország közel 400 versenyzője érkezett, akik 58 kategóriában mérettették meg magukat. A nagy létszám miatt, a tervezettől eltérően, három nap alatt bonyolították le a világbajnokságot a szervezők. A nemzetközi szövetség elnöke, Denny Kalos nyitotta meg a vb-t, jelen volt az európai szövetség elnöke, Viliam Rigo és a magyar elnök, Estók Endre is.

A Vezér Fitnesst öt lány képviselte a világbajnokságon, hárman a gyermek, ketten a felnőttek mezőnyében léptek színpadra. A fiatal korosztályok 90 másodperces gyakorlatainak gimnasztikai ugrásokat, akrobatikai, erő, lazasági és táncelemeket kellett tartalmazni, amit saját zenére mutattak be.

CSAPAT-VB-300x225 Debreceni lányok a világ legjobbjai

A debreceni ifjú hölgyek alaposan kitettek magukért, a 13-15 éves korosztályban Kecskés Karina minden vetélytársát maga mögé utasítva elhódította a világbajnoki címet (ez a negyedik vb aranya), a 8-9 évesek mezőnyében Huszti Zsófia a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg Szabó Amanda a negyedik helyen végzett a 9-11 éves korcsoportban.

A felnőtt hölgyek sem maradtak el eredményességben a fiataloktól, női classik kategóriában Gáncsos-Lukács Tímea gyakorlatát látták a pontozóbírók a legjobbnak, így már kétszeres világbajnoknak mondhatja magát a debreceni versenyző.

A Women’s Ink/Tattoo-Open versenye testfordulóból, sétából állt, valamint fél percen keresztül kellett beszélniük a versenyzőknek a rajtuk található tetoválásokról. Ebben a kategóriában Kecskés Melinda világbajnoki ezüstérmet vehetett át. Másnap ismét színpadra lépett a Woman’s Bikini Fitness +40 évesek mezőnyében, sikerült bekerülnie a döntőbe, végül a negyedik helyen zárta a versenyt.

VB-ezüst-Melinda-eredményhírdetés-300x200 Debreceni lányok a világ legjobbjai

Kecskés Melinda: Nagyon boldog vagyok, hogy egy színpadon versenyezhettem a kislányommal, mind a két nap ő készítette el a gyönyörű sminkemet. Azt a sok kedvességet, amit tőle kaptam, soha nem felejtem el. A nagy melegben, izgalmakban, diétában együtt osztoztunk Timivel. Remek versenyzőkkel, csapattal, segítőkész szülőkkel éltük át együtt a világbajnokság élményeit, gratulálok a lányoknak kiváló eredményekhez. Köszönöm szépen férjemnek, testvéremnek, barátnőjének, hogy eljöttek szurkolni és velünk együtt ünnepeltek.

MeliZoli-jó-kinti-fotó-e1560614916783-200x300 Debreceni lányok a világ legjobbjai