Debreceni utánpótlás műhelyek a legjobbak között

A szerdai Magyar Közlönyben megjelentek alapján összesen húsz kézilabda, kosárlabda, valamint labdarúgó egyesület kapott akkreditált akadémiai minősítést – olvasható az utanpotlassport.hu oldalon.

0

Névtelen5-300x119 Debreceni utánpótlás műhelyek a legjobbak között

A helyi utánpótlás minőségét mutatja, hogy mindhárom sportágban képviselteti magát a cívisváros. Ezeknek a kiemelt intézményeknek a fő feladata átfogóan gondoskodni a fiatal sportolókról a felkészítéstől kezdve a versenyeztetésen át a tanulmányokig, így biztosítva a minőségi utánpótlás-nevelést.

A sportakadémiák a jövőben egységes feltételek alapján lesznek minősítve, amitől azt várják, hogy ezek az utánpótlásműhelyek azonos és magas színvonalú szakmai munkát végezzenek. Minden intézménynek éves beszámolási kötelezettsége lesz, így próbálván megakadályozni, hogy a kormány által nyújtott utánpótlásra szánt forrásokat más célra használják fel.

Az akkreditált sportakadémiák listája:

Kézilabda: DVSC, FTC, Balatonfüred/Veszprém, Győr, NEKA, Szeged

Kosárlabda: Budapesti Honvéd, Soproni Darazsak Akadémia, Debreceni KA, Nemzeti KA Pécs

Labdarúgás: DVTK, Debreceni Labdarúgó Akadémia, Győr, Puskás Akadémia, FTC, Budapest Honvéd, Illés Akadémia Szombathely, MTK, Kisvárda, Vasas Kubala Akadémia