DSC-SI U14: Magabiztos győzelem a villanyfényes meccsen

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola korosztályos labdarúgó csapata a regionális bajnokság 13. fordulójában a Cigándot látta vendégül.

0

20211119_212706-300x180 DSC-SI U14: Magabiztos győzelem a villanyfényes meccsen

A Sportiskola U14-es együttese rendhagyó módon, pénteken kora este lépett pályára, az ellenfél pedig a Cigánd volt. A Takács András vezette debreceniek a találkozó előtt a 8. helyet foglalták el, míg a borsodiak a 6. pozícióban tanyáztak. Mivel a csapatok eddig közel ugyanolyan teljesítményt nyújtottak a bajnokságban, egy igazi ki-ki meccsnek néztünk elébe.

Mivel már délután négy óra előtt sötétedett, a mérkőzés kezdetére az Oláh Gábor utcai műfüves pályán felkapcsolódott a reflektorfény. A látási viszonyok tehát tökéletesek voltak, ám az első negyedórában a felek leginkább ismerkedtek egymással és nem sokszor találtak kaput. A Sportiskola aztán egyre bátrabban játszott, kijött a szorításból, és egy szép összjáték után Tóth Roland a hosszúba bombázott. A vezetés megszerzése után talán túlságosan megnyugodtak a hazaiak, a Cigánd pedig magára talált és több pontrúgásból is veszélyeztetett, majd egy szögletet követően sikerült egyenlíteniük is. Ezt a debreceniek nem hagyták annyiban, így egyre jobban kitámadtak. Egy perccel a félidő előtt egy kontrát a vendégek kapusa szabálytalanul állított meg, aztán a megítélt szabadrúgásból Tóth Roland megint betalált.

A második félidő elején leginkább a mezőnyben zajlott a játék, a csapatok védekezése hatékony volt. A sportiskolások tudatosan visszább álltak és kontratámadásokkal próbálkoztak, míg az ellenfél többet birtokolta a labdát. Nagy csata zajlott, sokáig bizonytalan volt a mérkőzés kimenetele, de a 67. percben a debreceniek Kicsák Bence révén végleg eldöntötték a három pont sorsát. A cigándiak futottak az eredmény után, ám a hajrában mégis a hazaiak előtt adódott több helyzet. A bajnoki végül a Sportiskola 3–1-es győzelmével ért véget, így Takács András alakulata egy hellyel feljebb lépett a tabellán.

20211119_212828-300x149 DSC-SI U14: Magabiztos győzelem a villanyfényes meccsen

Regionális U14 Észak-Kelet, 13. forduló

DSC-SI – Cigánd SE 3–1 (2–1)

DSC-SI: Dán – Márton, Fehér, Kicsák, Veres, Keczán, Tóth R., Nagy A., Karap, Lengyel, Szabó Cs.

Edző: Takács András

Gólszerzők: Tóth R. 21’, 39’, Kicsák 67’

Takács András: A mai mérkőzésen látszódott, hogy fel tudjuk venni a versenyt egy jó képességű csapattal is, ennek külön örülök. Bár egy kicsit foghíjasan tudtunk felállni, de a srácok remekül teljesítettek, taktikailag is megpróbálták betartani, amit kértem. Nagy dicséret illeti a fiúkat, megérdemelten nyertünk. Az őszi szezonban még három mérkőzésünk van hátra, megpróbálunk azokon pontot vagy pontokat szerezni és az első hat hely egyikén végezni.

T.H.