DHK U21: Vereség a fővárosban

Junior csapatunk vasárnap a MAC Budapest együttesével találkozott a Tüskecsarnokban. Ezt megelőzően a mieink két szép győzelmet arattak, előbb a Jegesmedvék, majd a Vasas ellen, de nyilvánvaló volt, hogy a két élcsapat, az Ifj. Ocskay Gábor JA és MAC kiemelkedő játékerővel rendelkezik.

0

51147-1-300x186 DHK U21: Vereség a fővárosban

A mieink 13+2 játékossal érkeztek, míg az ellenfél 20+2 fős kerettel állt ki a mérkőzésre. Az 1. harmad elején a hazaiak keményen nekiugrottak a debrecenieknek, a 3. percben már vezettek, a gólt Karl szerezte. A mieink elszántan védekeztek, de csak tovább nőtt a MAC találatainak száma, a harmad végére már 3 gólos előnyre tettek szert. A debreceni legénység csak elvétve került helyzetbe, mindössze 4 alkalommal vettük célba a MAC kapuját.

A 2. játékrészben folytatódott a hazai fölény, röviddel a korongbedobás után Ferencz már a második gólját lőtte. A 34. percben Kriukov-ot állították ki, majd Smirnov kapott 2 perces kisbüntetést, a második emberfórt Csicsák használta ki.

A 3. harmad előtti szünetben Alexei Kosourov új instrukciókat adott a csapatának; támadásba küldte a mieinket és felhívta a figyelmet arra, hogy agresszíven és karakteresen kell játszani! A 43. percben növelte az előnyét a MAC, ám a debreceni legénység nem adta fel a harcot. Kemény agresszív játékstílusuk meglepte a hazaiakat, elkezdtek törleszteni, így nem véletlen, hogy a 47. perctől kettős emberelőnybe kerültünk. 47.45-nél lőttük az első gólunkat, Kriukov passzát Filep lapos lövéssel értékesítette. A debreceni szakvezető rögtön időt kért. A szimpla fórunk még megmaradt, de az elől ragadó játékosaink közül Dóczi ugrott ki és emberhátrányból gólt szerzett. A 49. perctől ismét dupla fórban hokiztunk. A harmad felénél Ivanov átadását Filep lőtte meg, Sándor Bence a kapu előtt beleért, megszületett a második gólunk! 55.59-nél újra szépítettünk, ismét Ivanov adta a gólpasszt, a találatot a jegyzőkönyv szerint Filep szerezte. 55.59-nél a hazai vezetőedző is kikérte az idejét, de az eredmény nem változott. 59.10-nél Gönczi Bencét lehívták a jégről, 15 másodperccel később Gottlibet üres kapus góllal állította be a végeredményt.

Ezen a találkozón a hosszabb cserepad és a nagyobb játékerő döntött a hazai együttes javára. A mieink keményen beleálltak a 3. harmadba, kiegyenlítették a játékot, gyakran fölénybe is kerültek, de mindez kevés volt a MAC Budapest csapatával szemben. A debreceni legénység jelenleg 3 pont előnnyel a harmadik az alapszakasz tabellán, ahhoz, hogy biztosan bekerüljenek a legjobb négy közé, a jövő vasárnap feltétlenül nyerniük kell a győriek ellen. Bízunk abban, hogy sikerrel veszik az akadályt!

MAC Budapest – Debreceni HK 8-3 (3-0, 2-0, 3-3)
Gólszerzők:
 Mayer(2), Karl, Ferencz, Csicsák, Tóth, Dóczi és Gottlibet, illetve Filep(2) és Sándor B.