DLA-DEAC U19: Minden elismerést megérdemelnek a lányok

Korosztályos lánycsapatunk az eddigi 16 fordulóban egyenletes, jó teljesítményt nyújtott, az új edző irányításával egyre érettebben futballoznak.

0

78210647_432728187670697_1423839086631714816_n-300x201 DLA-DEAC U19: Minden elismerést megérdemelnek a lányok

Két szezonban is láttam játszani a DLA-DEAC korosztályos együttesét, a lányokra mindkettőben jellemző volt a labdarúgás szeretete, az alázat és az elszántság. A két bajnoki év annyiban különbözik, míg tavaly inkább ösztönösen futballoztak, idén, miután Krascsenis Csilla az 5. fordulótól átvette a csapat irányítását, már tudatosan és taktikusan. Azt gondolom, ez a tény elég beszédes, az edző és a játékosok egymásra találtak, kialakult közöttük egy jó és gyümölcsöző kapcsolat.

A kiemelt bajnokság nyitófordulójában a bajnoki címre pályázó, válogatottakkal felálló Ferencváros otthonában léptek pályára Kota Szabináék. Az esélyek egyértelműen a zöld-fehérek mellett szóltak, a vendéglátók pedig érvényesítették a papírformát. A vereség nem szegte kedvét a debreceni hölgykoszorúnak, bebizonyították, annak ellenére, hogy magukra maradtak, elengedték a kezüket, képesek eredményesen futballozni. Hazai pályán két nagyarányú győzelemmel folytatták bajnoki szereplésüket. A szintén bajnokesélyes, több válogatottat soraiban tudó MTK előtt viszont fejet kellett hajtaniuk. A szinte önjáró csapatunk 50%-os mérlege az első négy fordulóban mindenképp jónak mondható. A két vereségért nincs miért szégyenkezniük a lányoknak, jelenleg a két fővárosi csapat ennyivel jobb náluk.

Az 5. forduló előtti kéthetes bajnoki szünetben már Krascsenics Csilla készítette fel a csapatot. A közös munka fokozatosan beért, a lányok játékába minőségi javulás állt be. Az új impulzusok hatására az ösztönös futballt felváltotta a tudatosság és a szervezettség. Négy mérkőzéses győzelmi szériát produkált a fekete-fehér gárda, begyűjtve az élmezőnybe tartozó Videoton skalpját is. Ezt a jó sorozatot a Haladás törte meg, majd annak ellenére maradtak pont nélkül a Győr otthonában, hogy sokkal jobbak voltak ellenfelüknél. A vereséghez azért az is hozzátartozik, esti szürkületben, megfelelő pályavilágítás híján játszották le a második félidőt. Felcsúton alaposan megizzasztották a Puskást, a harmadik helyen álló vendéglátók, csak a mérkőzés hajrájában tudták eldönteni a találkozót. A járvány miatti kényszerszünetig hátralévő öt fordulóban 12 pontot zsebeltek be a lányok, csak a Ferencvárossal szemben maradtak alul.

Krascsenics Csilla tanítványai jelentősen előreléptek játékban idén, a 16 fordulóban 30 pontot szereztek, ez öttel több, mint egy évvel ezelőtt a bajnokság ezen szakaszában. Csak rosszabb gólkülönbségük miatt állnak jelenleg a 6. helyen. Ennek a jó teljesítménynek az értékét növeli, hogy igencsak szűkös a keretük, többször előfordult, hogy cserejátékosok nélkül voltak kénytelenek lejátszani mérkőzéseket. Legtöbb ellenfelük pedig kis túlzással, szinte sorokat cserélhetett.

Mindenképp példaértékű, ahogy a futballhoz állnak a lányok, de ez elmondható az U16 és U14-es csapatról is. Az edzéseken becsülettel dolgoznak az ifjú hölgyek, a mérkőzéseken jó teljesítményt nyújtanak. Név szerint nem emelnék ki senkit, mindenki hozzáteszi a magáét a sikeres szerepléshez, csapatként működnek. A két gólfelelőst azért megemlíteném, Urbán Viktória (15) és Kakócz Adelina (14) szerezték több mint a felét a debreceni találatoknak.

Véleményem szerint, ha a csapat egyben marad, érkezik még két-három jó játékos a keretbe, Krascsenics Csilla irányításával még a felnőtt másodosztályban is megállnák a helyüket a lányok, de talán az élvonalban sem vallanának szégyent, annak ellenére, hogy fiatal hölgyekről van szó.

Szép volt lányok!

KZT