DLA-DEAC U19: Remek játékkal nyertek a lányok

Korosztályos lánycsapatunk hétközi mérkőzésen lépett pályára az Astra ellen.

0

78850081_582173879204230_1421296758050258944_n-300x201 DLA-DEAC U19: Remek játékkal nyertek a lányok

Nem ígérkezett könnyűnek ez a mérkőzés, mivel a vendégek több, az élvonalban szereplő játékost is visszahívtak, ezzel alaposan megerősítve a csapatot erre a találkozóra. A debreceni lányok ezért óvatosan kezdtek, inkább a védekezésre fókuszáltak, de már félpályánál próbálták megakasztani az Astra akcióit, akik nem találták az ellenszerét a szervezett védelemnek. A 10. percben egy letámadás utáni labdaszerzés eredményeképp Pintér Petra megszerezte a vezetést az egyetemi gárdának. Krascsenics Csilla tanítványai egyre bátrabban futballoztak, letámadták ellenfelüket, több helyzetet kidolgoztak. Arról, hogy csapatunk kétgólos előnnyel zárja a félidőt, Urbán Viki gondoskodott a 43. percben. Szünet után mintha kicsit az öltözőben maradtak volna a lányok, több hibát vétettek, amit ki is használtak a vendégek, két perc alatt egyenlítettek. Ez viszont nem okozott zavart, a fekete-fehér gárda összekapta magát, ismét az első félidei jó játékot nyújtották a lányok. Továbbra is letámadtak, komoly veszélyt jelentettek az Astra kapuja előtt, érett a debreceni gól. Erre a 75. percig kellett várni, Urbán Viki megszerezte csapatunk győzelmet jelentő találatát. A mérkőzés egészét tekintve megérdemelten nyertek a lányok, végig szervezetten, fegyelmezetten és nagy akarattal, győzelemre éhesen futballoztak.

Szép volt lányok!

Nem lehet viszont szó nélkül elmenni a mellett, hogy a mérkőzés játékvezetője asszisztensek nélkül érkezett a találkozóra, sajnos ez nem egyedi eset. Nem lehet nagypályás mérkőzést bírói hármas nélkül levezetni, erre illő lenne, ha jobban odafigyelnének a szövetségben. Ennek olyan színezete van, mintha lenéznék a korosztályos női labdarúgást, mintha úgy gondolnák, nekik elég egy bíró is. Tiszteljék már meg annyira a lányokat, akik sok mindenről lemondanak a labdarúgásért, hogy odafigyelnek erre. A lányok ennél többet érdemelnek!

DLA-DEAC – Astra: 3:2 (2:0)

DLA-DEAC: Szabó Nikolett, Urbán Viktória, Bécsi Barbara, Kota Szabina, Pintér Petra, Kengye Vivien, Akócz Adelina (Jónis Mónika 46’), Gajzágó Flóra, Komlós Lilla, Kovács Krisztina, Fekésházy Eszter (Éles Réka 65’)

Edző: Krascsenics Csilla

Gólszerzők: Pintér Petra 10’, Urbán Viktória 43’, 75’

Krascsenics Csilla: A második félidő 10 percét leszámítva, végig uraltuk a mérkőzést. Abban a tíz perben kicsit figyelmetlenek voltunk, ellenfelünk egyenlített, de egy percig sem izgultam, éreztem, hogy nem lesz gond, megnyerjük a mérkőzést. Mivel az Astra több NB-I-es játékost visszahozott erre a találkozóra, ezért a mérkőzés elején visszaálltunk, lezártuk a területeket. Mikor éreztem, nem lesz probléma, elkezdtünk letámadni, ez hatásosnak bizonyult, sok labdát szereztünk, góljainkat is így szereztük. A lányok betartották amit kértem tőlük, szervezetten, fegyelmezetten és jól játszottak. Talán bátrabban vállalkozhattak volna lövésekre, valamint a helyzetekkel jobban lehetett volna sáfárkodni, de nem vagyok elégedetlen. Már nagyon érett ez a győzelem, az előző mérkőzéseken is parádésan játszottunk, nagyon büszke vagyok a lányokra. Az őszi szezonból még egy mérkőzés vár ránk, hétvégén az MLE ellen lépünk pályára, szeretnénk győzelemmel zárni az évet.