DLA U16: Fábián Bence az utolsó percben mentett pontot

Szűcs János tanítványai ismét megszorongatták a bajnokaspiráns, még veretlen kispesti gárdát.

0

70-300x212 DLA U16: Fábián Bence az utolsó percben mentett pontot

Akadémistáink nem ijedtek meg a korosztályos válogatottakkal felálló Honvédtól, felvették ellenük azt a bizonyos kesztyűt. Végig szervezetten, koncentráltan futballoztak, a csapatrészek közt meg volt az összhang. A vendégek megpróbáltak nyomást gyakorolni csapatunkra, de nem találtak rést a debreceni védelmen. Egyszer hagyott ki a figyelem, azt viszont góllal büntette a Kispest. Szünet után már helyzetekben is megmutatkozott a vendégek fölénye, de nem tudták növelni az előnyüket. Rajtuk volt inkább győzelmi kényszer, azzal, hogy nem tudtak gólt szerezni, egyre idegesebben kezdtek el futballozni. Srácaink egyre bátrabban játszottak, egyre többször eljutottak a támadóharmadba, helyzeteket dolgoztak ki. A 90. percben egy nagyon szép támadás végén egyenlítettek akadémistáink: Bajusz Milán kapta jobb szélen a labdát, befelé cselezett, majd tökéletes ütemben ugratta ki a védőjéről leváló Vadász Sándort, aki egy lövőcsel után ballal emelt a hosszú oldalra Fábián Bencéhez, ő pedig a hálóba fejelte a játékszert. Ezzel a góllal egy ponttal gazdagodott csapatunk, ami kiváló eredmény.

Szép volt srácok!

DVSC-DLA – Honvéd MFA: 1:1 (0:1)

DVSC-DLA: Lisztes, Fábián, Székelyhidi (Pinczés 84’), Lénárt (Vajda 63’), Tóth B., Karmacsi, Nagy R., Kovács (Lázók 63’), Vadász, Hegedűs (Bajusz 72’), Sipos

Edző: Szűcs János

Gólszerző: Fábián 90’

Szűcs János: Az elmúlt heti mérkőzésünk után az volt az egyik fő feladat, hogy frissítsünk, hiszen egy hét alatt háromszor léptünk pályára bajnoki találkozón. A másik, hogy mentálisan rendbe rakjuk a fiúkat, hiszen a Fradi elleni hosszabbításban kapott gólok miatti vereség eléggé megviselte őket. Amit akkor a sors elvett, valamit most visszaadott, mivel a Honvéd ellen a 90. percben sikerült pontot szereznünk. Most is nagyon stabilak, fegyelmezettek voltunk, ami már jellemző ránk, viszont az előrejátékban kicsit tompábbak voltunk. Ez annak is betudható, hogy ellenfelünk nagy erőket mozgósított, hogy kapunk előtt labdát szerezzen. Ennek ellenére nem tudtak helyzetet kidolgozni, hiába veszítettünk sok párharcot, mindig volt, aki segített a társának. Egyszer hibáztunk a 45 perc alatt, ezt ki is használta a Honvéd. A második félidő elején volt két-három lehetősége a ellenfelünknek, de ahogy telt az idő, egyre kapkodóbbá vált a játékuk. Mi kezdtük elhinni, ebben a meccsben akár több is lehet, erővel is jól bírtuk a végét, a gólon kívül volt néhány lehetőségünk, ha kicsit jobban koncentrálunk, meg is fordíthattuk volna a mérkőzést. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, nagyot küzdöttek a srácok, a cserék is jól szálltak be, hozzá tudtak tenni teljesítményükkel a játékhoz. Csapatként funkcionáltunk, meg volt az összhang a játékosok közt, egy jó erőkből álló Honvéd ellen sikerült döntetlenre végeznünk. Gratulálok az egész csapatnak!