DLA U19: Sokat érő győzelem

Szalánczi Tamás együttese a Puskás Akadémia csapatát fogadta a korosztályos bajnokság 6. fordulójában, mely találkozón megérdemelt győzelmet szereztek.

0

DSC8502-Medium-300x167 DLA U19: Sokat érő győzelemFotó: Kovács Péter/DLA

A Honvéd elleni vereséget követően, a válogatott összetartása miatt szünetelt a bajnokság, így két hét után lépett ismét pályára bajnoki mérkőzésen a debreceni gárda. Fontos találkozó várt akadémistáinkra, győzelem esetén lépéselőnybe kerülhettek volna vetélytársaikkal szemben.

Álomszerűen indult a mérkőzés, már első támadásából megszerezte a vezetést a piros-fehér alakulat: középkezdést követően labdát szereztek a hazaiak, Kenderesi indult meg jobbszélen, beadása felpörgött a vendég védő lábán, Kozma reagált rá a leggyorsabban, aki a kapust megelőzve fejelt a hálóba (1:0). Azonnal duplázhatott volna csapatunk, ezúttal viszont nem sikerült értékesíteni a helyzetet. A 9. percben viszont megszületett a második hazai találat: Kenderesi kapott egy pontos indítást, aki miután beforgatta védőjét, kilőtte a hosszút (2:0). Negyedóra elteltével éledeztek a vendégek, egyre több támadással próbálkoztak, de nem találták a rést a debreceni védelmen, Lipcseiék minden kísérletet meghiúsítottak, ezért átlövésekkel kísérletezett a Puskás, továbbra is eredménytelenül. Akadémistáink sok labdát szereztek, de siettették a támadásokat, kicsit pontatlanok voltak, így nem sikerült helyzeteket kidolgozniuk a szünetig hátralévő időben.

Fordulás után nagy erőket mozgósított a Puskás az egyenlítés érdekében, birtokolták a labdát, próbálták megbontani a debreceni védelmet, mely viszont ezen a napon tökéletesen működött. A 79. percben ismét akadémistáink örülhettek: Girdán ment el jobb oldalt, egy lövőcselt bemutatva elküldte „gyufáért” védőjét, átette bal lábára a labdát és elnyeste a hosszúba a játékszert (3:0). A vendégek erejéből már csak szépítésre tellett, a 85. percben szögletet követő kapu előtti kavarodás végén sikerült betalálniuk (3:1).

Győzelmének köszönhetően megszilárdította helyét a középmezőnyben a piros-fehér gárda, nagy lépést téve, hogy az őszi szezont az első nyolc hely egyikén zárja.

Szép volt srácok!

DVSC-DLA – Puskás Akadémia: 3:1 (2:0)

DVSC-DLA: Nagy S., Baranyai, Lipcsei, Mező, Kozma (Farkas 73’), Zahuczky, Balla, Kovács G., Sápi, Girdán (Simon 73’), Kenderesi (Jánovszki 77’)

Vezetőedző: Szalánczi Tamás

Gólszerzők: Kozma 1’, Kenderesi 9’, Girdán 72’

Szalánczi Tamás: Már a mérkőzés elején lehetett látni az arcokon és a testbeszédeken, hogy nagyon elszántak a fiúk, szeretnék javítani a Honvéd elleni vereséget. Úgy kezdtünk, ahogy hazai pályán kell, már a 40. másodpercben megszereztük a vezetést, melyre azonnal rárúghattuk volna a másodikat is, de nem sikerült értékesíteni a ziccert. Ellenfelünk kezdett magához térni, talán labdabirtoklásban fölénk is nőttek, de nem találtak fogást rajtunk, védelmünk jól működött, a Puskás távoli lövésekből próbált eredményes lenni. Jó helyeken szereztünk labdát, ha higgadtabban építjük fel támadásainkat, sok helyzetünk alakulhatott volna ki. Nem volt meg az egyensúly a beinduló és a visszalépő játékosok között, mindenki a gólszerzést sürgette. Ennek ellenére stabilak voltunk, labdavesztés után jól rendeződtünk vissza, sikerült növelni előnyünket. Több lehetőség is adódott a gólszerzésre, ha ezeket értékesítjük, sokkal simább lehetett volna a mérkőzés. A második félidőben próbált nyomást helyezni ránk a Puskás, de elég meddő volt a támadójátékuk. A mérkőzés hajrájában megszereztük harmadik találatunkat, amire még tudott válaszolni ellenfelünk, de a győzelmünk nem forgott veszélyben. Ilyen arányban is megérdemelten nyertünk, csak gratulálni tudok a játékosoknak, odatették magukat, átérezték a mérkőzés fontosságát.

KZT