DSC-SI Megye II: Egy lépésre a feljutástól

A Nádudvar felett aratott győzelmével újra a megyei másodosztály élére állt, ezzel nagyon közel került a feljutáshoz a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola labdarúgócsapata.

0

IMG_20210605_185651.2-300x163 DSC-SI Megye II: Egy lépésre a feljutástól

Fotó: Urbán Ádám

Az Oláh Gábor utcai Stadionban játszotta szezonbeli utolsó hazai mérkőzését Selyem Nándor együttese. A DSI a második helyről vágott neki a felsőági rájátszás utolsó előtti, kilencedik fordulójának.

A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban. A 7. percben a csapatkapitány, Kovács Péter lépett ki veszélyesen, majd esett el a Nádudvar tizenhatosának előterében, a játékvezető azonban nem látott szabálytalanságot. Alig telt bele pár percbe, s újra Kovács került helyzetbe, ezúttal viszont lövésre vállalkozott tizenhét méterről, labdája pedig a bal alsó sarokba vágódott. Ezt követően Nagyerdei Roland ápolása szakította félbe a mérkőzést, a debreceniek játékosa óriásit ütközött ellenfelével, de szerencsére tudta folytatni a játékot. Buglyó Ivó többször is jól futott el a bal szélen, a sokadik kiugratása után remekül passzolt középre, labdájára Somogyi István érkezett, és a kapuba gurított. A találkozó első félidejét kemény, helyenként durva mezőnyjáték jellemezte főleg a vendégek részéről, a bíró három sárgalapot is felmutatott nekik negyvenöt perc alatt. A felek 2-0-s állással vonultak szünetre. A második játékrész nádudvari kapufával kezdődött, ám a hatvanadik percben megfogyatkoztak a vendégek. Sallai buktatta Sallait: Sallai József nádudvari kapus utolsó emberként, még éppen a büntető területen kívül elkaszálta Sallai Csabát, a játékvezető pedig kiállította. Emberelőnyben több nagy lehetőség is adódott a Sportiskola előtt, azonban vagy lesre futottak a debreceni támadók, vagy az ellenfél cserekapusa védett hatalmasat. A mérkőzésen újabb találat nem született, így kétgólos győzelmével – miután a feljutásért versenyben lévő Egyek és Nagyrábé 3-3-as döntetlent játszott egymással – első helyről várhatja a rájátszás utolsó összecsapását Selyem Nándor gárdája.

Megyei II. o. Felső ág 9. forduló

DSC-SI – Nádudvari SE 2-0 (2-0)

DSC-SI: Lukács, Bégányi, Kovács P., Sallai, Osváth, Somogyi (Cserei 92’), Nagyerdei, Buglyó (Farkas 75’), Zubora (Olajos 43’), Dobi, Kiss T. (Bóni 81’)

Vezetőedző: Selyem Nándor

Gólszerzők: Kovács P. 10’, Somogyi 38’

Selyem Nándor: Mivel győzelmi kényszer alatt játszottunk, így tudtam, hogy nem lesz fenomenális a játékunk, de bíztam benne, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést. Az első félidőben voltak lehetőségeink, sikerült kétgólos előnyre szert tenni, így a szünet után nyugodtabban tudtunk kijönni. A második félidőben elég gyengén játszottunk, remélem, hogy tanulunk ebből is, és a következő mérkőzésre összeszedjük magunkat. A két riválisunk döntetlent játszott, így az utolsó fordulóban akár bajnokok is lehetünk, de ahhoz jobb teljesítményt kell nyújtani, nem lesz könnyű.”

U.Á.