DSC-SI U14: A városi riválisnál maradtak a pontok

A sportiskolásoknak kevés volt Kicsák Bence gólja, ugyanis a Debreceni Honvéd ötször is betalált.

0

sportiskolau14-300x189 DSC-SI U14: A városi riválisnál maradtak a pontok

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola U14-es gyermekeire szombaton egy városi derbi vár, hiszen a Debreceni Honvéd otthonába tettek látogatást. A sportiskolások az egyre jobb formájuknak köszönhetően bizakodva várhatták a folytatást, de a harmadik helyen álló helyi rivális nem adta könnyen magát.

A hazai környezetben játszó Honvéd az első perctől kezdve irányított, és a csapat első góljára sem kellett sokat várni, mivel Hatvani Benedek már a 3. percben bevette a kaput. A Sportiskola nem találta a saját játékát, ezt az ellenfél ki is tudta használni, mivel Hatvani Benedek a 14. percben ismét betalált. A folytatásban a sárga-kékek is feleszméltek, és helyzetekig is jutottak, ám a játékosok a kapu előtt rendre rossz döntést hoztak. Némi mezőnyjáték után Kicsák Bencének azért sikerült szépítenie, ezáltal még inkább fokozódtak az izgalmak. A szünetig azonban már az eredményben nem történt változás, negyvenöt percnyi küzdelem után a hazaiak 2–1-re vezettek.

Ahogyan az első, úgy a második félidőt is jobban kezdték a hazaiak, láthatóan minél hamarabb dűlőre szerették volna vinni a három pont sorsát. A 49. percben Szendrei Csaba megmozdulása egy újabb gólt eredményezett, a Sportiskola pedig a kétgólos hátrányból bármennyire is próbálkozott, nem tudott felállni. A vendégek a végére az erejükkel is elfogytak, Kis Keve pedig a 76. percben eldöntötte a mérkőzést, majd Szekeres András állította be az 5–1-es végeredményt.

Regionális U14 Észak-Kelet, 20. forduló

Debreceni Honvéd SE – DSC-SI 5–1 (2–1)

DSC-SI: Dán – Márton (Bodea 49’), Nagy A., Gombás, Kicsák (Kozák 53’), Veres, Salánki, Tóth R., Karap, Lengyel, Szabó Cs. (Tuss 64’)

Edző: Takács András

Gólszerző: Kicsák 33’

Takács András: A mérkőzés elején bennmaradtunk az öltözőben, így az ellenfél negyedóra alatt kétgólos vezetést szerzett. Fokozatosan kijöttünk a szorításából, több veszélyes kontrát is tudtunk vezetni, illetve három nagy helyzetet alakítottunk ki. Az első félidő végén Kicsák Bence ziccerét gólra váltotta, így sikerült visszajönni a meccsbe. A második játékrészben többnyire a mezőnyben zajlott a játék, de az ellenfél nagy labdabirtoklási fölénye teljesen felemésztette az erőnket. Sajnálom ezt a végeredményt, mert több volt ebben a mérkőzésben.

T.H.