DSC-SI U14: Nagyarányú vereség az „ukrán” csapattól

Szabó János együttese 14 gólos vereséget szenvedett a hét külföldi játékossal felálló Tarpától.

0

20150313112149_sport-foci-gol-labda-bankracio_642x369_cover-3-300x172 DSC-SI U14: Nagyarányú vereség az „ukrán” csapattól

Koszosztályos együttesünk 13 percig tudta tartani magát, onnantól gyors egymásutánban négyszer álltak fel gól utáni középkezdéshez. Ez meg is pecsételte a sorsukat, onnantól zsinórban szerezték góljaikat a hazaiak, akik meg sem álltak 14-ig.

A veretlen, a bajnoki cím első számú várományosától nem szégyen kikapni, de ilyen arányú vereség azért elég húzós.

Az viszont teljesen érthetetlen, hogy mi értelme már 13 éves gyerekeknél külföldi fiatalokkal teletűzdelni a keretet. Ez nem szolgálja a magyar labdarúgást, kicsit nonszensz, hogy az öltözőben az ukrán nyelv a „megszokott”.

Tarpa – DSC-SI: 14:0 (9:0)

DSC-SI: Jóga (Lovász 41’), Kalmár, Vietorisz, Kapczy (Burai 41’), Varga R., Kerezsi (Pongor 54’), Szemán (Kalapos 27’), Czakó (Nagy Zs. 27’), Dihen, Lázár, Varga Z.

Edző: Szabó János

Szabó János: Elmondtam a fiúknak, mire lehet számítani a még veretlen Tarpától, nyilván hazai pályán egyértelműen győzelemre fognak játszani. Három dolgot kértem mérkőzés előtt: fegyelmezettség, agresszivitás és bátor játék, ezekből jó, ha két és fél megvalósult. Az elején próbáltuk felvállalni a játékot, letámadni, de hat perc alatt négy gólt kaptunk, ami után teljesen szétestünk. Ellenfelünk nagyobb akarattal és alázattal futballozott, még 10:0-nál sem álltak le, továbbra is agresszíven játszottak, minél több gólt akartak szerezni. Mentálisan nagy különbség volt a két csapat között. Ez már a harmadik meccsünk, mikor szétestünk, ez pedig nem megengedhető, annak ellenére sem, hogy ebben a korban még elég hullámzó a gyerekek teljesítménye.