DSC-SI U14: Varga Róbert gólja három pontot ért

Egy kiélezett, végig izgalmas mérkőzésen szerezte meg a három pontot Szabó János együttese a DLA ellen szombaton, a bajnokság 9. fordulójában.

0

labdarugas05-12-300x225 DSC-SI U14: Varga Róbert gólja három pontot ért

A várakozásoknak megfelelően, színvonalas mérkőzést játszott egymás ellen a két csapat a városi derbin. A DLA próbálta irányítani a játékot, birtokolni a labdát, de a sportiskolások szervezetten, fegyelmezetten játszottak, labdaszerzések után jól mentek át támadásba. Helyzetekben nem bővelkedett ez a játékrész, hazai oldalon kettőt, a vendégeknél egyet lehetett feljegyezni. Szünet után inkább a DLA előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, de a hazaiak kapusa nagyszerű napot fogott ki, lehúzta azt a bizonyos rolót. A 75. percben megszületett a mérkőzés egyetlen találata, egy kontra végén Varga Róbert juttatta a labdát a vendégek kapujába.

DSC-SI – DLA: 1:0 (0:0)

DSC-SI: Lovász, Kalmár, Vietorisz, Varga R., Kerezsi, Szemán, Czakó (Kalapos 46’), Keszler, Dihen, Keczán, Varga Z.

Edző: Szabó János

DLA: Vámos (Bíró 41’), Bárány, Sinyi, Fazekas, Diószegi, Gyug (Marinka 41’), Pásztor, Seres (Enyedi 61’), Sóvári, Lénárt, Nagy Gy.

Gólszerző: Varga R. 75’

Szabó János: Rossz előjelekkel vártam a városi derbit, mivel sérülések, betegségek és egyéb okok miatt összesen kilencen álltak rendelkezésemre. A 2007-es korosztályból három játékost kértem kölcsön, így tudtunk egy cserével kiállni. Tudtuk, hogy nehéz 80 perc vár ránk, ellenfelünk jó erőkből áll, masszívak, kilenc meccsen csak négy gólt kaptak. A gyerekek viszont alaposan rám cáfoltak, mert hiába próbált dominálni az első félidőben ellenfelünk, bátran és ügyesen játszottunk, szemre is tetszetősen hoztuk ki a labdát. Helyzetünk is nekünk volt egy pontrúgás és egy szépen felépített támadás után, igaz volt a DLA-nak is, de kapusunk bravúrral hárított. Kiegyenlített volt ez a játékrész, de úgy gondolom, inkább mi fociztunk, szervezetten, csapatként játszottunk. Szünetben felhívtam a srácok figyelmét, hogy lehetne könnyebben a védelem mögé kerülni, illetve arra, hogy továbbra is az első félidei játékot folytassuk. A második játékrészben már látszódtak a fáradtság jelei, nem tudtuk már úgy kihozni a labdákat, mint az első 40 percben. A fiúk viszont ha kellett, csúsztak-másztak, bár ellenfelünknek már több lehetősége volt, de Lovász Krisztián szenzációsan védett. A mérkőzés hajrájában egy gyors kontrából, gyönyörű egyéni megoldásból tudtuk megszerezni a győzelmet jelentő találatot. Maximális elismerésem a srácoknak, külön gratulálok a három fiatalabb játékosnak, nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Véleményem szerint győzelmünkkel a forduló meglepetését szereztük.