DSC-SI U15: A vártnál nehezebben nyertek

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola korosztályos csapatának Mátészalkán az utolsó pillanatig izgulnia kellett.

0

20150313112149_sport-foci-gol-labda-bankracio_642x369_cover-300x172 DSC-SI U15: A vártnál nehezebben nyertek

Kerek Balázs együttese a regionális bajnokság 12. fordulójában Mátészalkára látogatott. A találkozó esélyesei egyértelműen a második pozícióban lévő hajdúsági ifjak voltak, hisz a szabolcsiak két ponttal a tabella utolsó helyén szerénykedtek. A felek a szezonban már megmérkőztek egymással, akkor a DSI simán, 6–0-ra nyert. A mérkőzést megelőzően abban biztosak lehettünk, ha a jobbik arcát mutatja a debreceni gárda, akkor ismét nagy arányú győzelmet arathat és akár közelebb férkőzhet a listavezető Karcaghoz.

Az összecsapás elején méregették egymás tudását a csapatok, de többnyire a Sportiskola birtokolta a labdát. A folytatásban a sárga-kékek több helyzetet is kialakítottak, de a ziccerekkel nem tudtak élni. A vendégek védelme többnyire stabil lábakon állt, de néha megingott, a hibát kihasználva pedig a Mátészalkának is volt néhány veszélytelen lövése. A DSI alakulata a szünet előtt még magasabb fokozatra kapcsolt, ezzel beszorította az ellenfelet. A debreceniek a 40. percben egy szögletrúgást végezhettek el, a beívelés után pedig a hazaiaktól egy játékos olyan rossz ütemben ugrott fel, hogy saját kapujába juttatta a játékszert. A félidőben tehát a Sportiskola egy góllal vezetett, de a fiatal futballisták a csekély előny birtokában nem nyugodhattak meg.

A fordulást követően a debreceniek egyértelműen szerették volna eldönteni a három pont sorsát, de a hazai védelmen nehezen találták a rést. Közben a szabolcsiak az egyenlítés érdekében mindent megtettek, Máté Bencének, a vendégek kapusának egyre többször kellett közbeavatkoznia. A végére annyira megváltozott a mérkőzés addigi képe, hogy szinte csak a Mátészalkának volt gólszerzési kísérlete. A sportiskolások nehezen bírtak a házigazdával, de hősiesen állták hátul a sarat, így végül három ponttal térhettek haza Debrecenbe.

Regionális U15 Alap Észak-Kelet, 12. forduló

Mátészalkai MTK – DSC-SI 0–1 (0–1)

DSC-SI: Máté – Nádasdi (Lukács 41’), Pósalaki, Kocsis, Tóth B. (Tarr 71’), Kovács D., Gulyás, Kovács J. (Szász 60’), Pecséri (Varga B. 71’), Kiss I., Keszler

Edző: Kerek Balázs

Gólszerző: Pallagi 40’ (öngól)

Kerek Balázs: A mai mérkőzésen egy olyan csapattal találkoztunk, akik olyan játékot mutattak, amely nem tükrözi a tabellán elfoglalt helyüket. Az első félidőben domináltunk, csak a hibáinkból volt helyzete az ellenfélnek. Ha a befejezéseknél pontosabbak lettünk volna, nem kellett volna izgulni a végéig. Egy szerencsés góllal megszereztük a vezetést, de számomra érthetetlen módon a második félidőben átadtuk a kezdeményezést a szalkaiaknak, így a végjátékban nagyon beszorultunk. Fortuna Istennő a mérkőzésen velünk volt, így maradt az félidei eredmény. A csapatomból Kovács József, Pósalaki Ármin és Kocsis Attila játéka emelkedett ki.

T.H.