DSC-SI U17: Egy őrült meccsen született meg az első hazai győzelem

A találkozón hol a Sportiskola, hol pedig a Sényő vezetett. A nem mindennapi összecsapást végül a hazaiak javára Tar Gyula döntötte el.

0

unnamed-300x186 DSC-SI U17: Egy őrült meccsen született meg az első hazai győzelem

A 6. helyen álló debreceniek a 7. pozícióban lévő Sényőt fogadták szombaton a regionális U17-es bajnokság 3. fordulójában. Bende Tibor együttese az előző fordulóban Mátészalkán kiváló formában játszott, így az ifjú labdarúgók szerettek volna hasonló teljesítményt produkálni a mostani találkozón is.

A mérkőzés első perceiben leginkább egymás erejét mérték fel a felek, de a Sportiskola és a Sényő összecsapása szoros csatának ígérkezett. Egy szépen kialakított helyzetből először Juhász Nándor révén a hazaiak szerezték meg a vezetést, de aztán nem figyeltek eléggé és egy perccel később már ismét döntetlen volt az állás. Nagy elánnal harcoltak a debreceniek, fontos pillanatokban szereztek labdát, melynek következében még a félidő előtt Juhász megszerezte a saját maga és csapata második gólját.

A fordulást követően kissé bealudt a hajdúsági alakulat, ezt pedig az ellenfél hamarosan kihasználta, és Káté Roland duplájával fordított. Nem adták fel a hazaiak, egy minutum elteltével a bomba formában játszó Juhász mesterhármast ért el. A gólzápor közben történt még egyébként az a nem mindennapi eset, hogy a játékvezető megsérült, így helyét az egyik asszisztens vette át. Sajnos nem ez volt az egyetlen balszerencsés eset, ugyanis a csereként beálló Gyarmati Ádámhoz mentőt is kellett hívni. Ez egy igazi ki-ki derbi volt, nem tudhattuk, hogy még milyen fordulat következik. Végül Tar Gyula szerezte meg az U17-eseknek az első hazai győzelmet, a 78. percben a középen kapott labdát ügyesen a hálóba juttatta.

Gyarmati Ádámnak jobbulást kívánunk!

Szép volt srácok!

MLSZ Regionális U17 Észak-Kelet, 3. forduló

DSC-SI – Sényő-Carnifex FC 4-3 (2-1)

DSC-SI: Bartók – Juhász, Sipos Z. (Gyarmati 70′, Koncz 79′), Kovács D., Bagi, Pál, Tébold (Vadon 64′), Lukács (Tar 70′), Sipos D., Nagy Á., Szabó Z.

Edző: Bende Tibor

Gólszerzők: Juhász 14’, 41’, 64’, Tar 78’

Bende Tibor: A heti munkánkat betegségek, sérülések hátráltatták, így nem tudtunk abban a létszámban és minőségben készülni, ahogyan szerettünk volna. A srácok hozzáállása pozitív volt, a mai mérkőzés előtt ugyanazt kértem tőlük, amit a múlt heti győzelem alkalmával. Akartak, nagyot küzdöttek, le a kalappal a fiúk előtt. Úgy gondolom, hogy a meccs nagy részében sikerült a saját játékunkat játszani, bár voltak mélypontjaink is. Összességében kombinatívan, tetszetősen futballoztunk, mikor pedig hátrányba kerültünk, sikerült még egy lapáttal rátenni. Megérdemelten nyertünk, Juhász mesterhármasához gratulálok, a sérülteknek pedig jobbulást kívánok.

T.H.