DSC-SI U17: Szezonzáró győzelem véráldozattal

Keserédes győzelmet szerzett Jankovics Sándor csapata Cigándon, három pontot szereztek, de elvesztették hosszú időre Zsombik Lászlót.

0

IMG_4131-300x200 DSC-SI U17: Szezonzáró győzelem véráldozattalFotó: Rizán Zsolt

Az első félidő sokáig nem a futballról szólt, mivel a sportiskolások 4-es számú játékosa, Zsombik Laci súlyos sérülést szenvedett. Fiatal játékosunknak nagy fájdalmai voltak, valószínű, eltört a lába. Azonnal mentőt kellett hívni, fél órát állt a játék, mire kórházba tudták szállítani. Mielőbbi gyógyulást kívánunk Lacinak! A mentő távozása után folytatódott a játék, de a srácokat megfogta társuk elvesztése, nehezen tudtak a focira koncentrálni. A hazaiak egy előreívelés után megszerezték a vezetést, de Dihen Hunor révén egyenlítettek a kék-sárgák. A csapatok döntetlen állással vonultak szünetre. A második félidőben csapatunk érezhetően megnyugodott, nyomás alá helyezték a Cigándot. Előbb Szabó Patrik fordított, majd Udvarhelyi Barna kétgólosra növelte a debreceniek előnyét. A hazaiak egy hatalmas góllal szépítettek ugyan, de a győzelem már nem forgott veszélyben, idei utolsó mérkőzésükön három ponttal gazdagodtak a sportiskolások.

Szép volt srácok!

Cigánd – DSC-SI: 2:3 (1:1)

DSC-SI: Meszesán, Dihen, Zsombik (Szabó 35’), Udvarhelyi, Zsoldos, Papp P., Zubora, Berki, Bacsa, Rizán, Tóth M. (Virág 83’)

Edző: Jankovics Sándor

Gólszerzők: Dihen 23’, Szabó 51’, Udvarhelyi 75’

Jankovics Sándor: Egy fordulatos mérkőzésen sikerült nyernünk 3:2-re. Az első félidő 35. percében súlyos sérülést szenvedett Zsombik Laci, lábtörés gyanúval vitte kórházba a mentő. Sokáig állt a játék, ez a sérülés sokkolta a fiúkat, rá is nyomta a bélyegét a játékunkra, hátrányba kerültünk, de sikerült hamar kiegyenlítenünk. Hiába tartottuk nyomás alatt ellenfelünket, a srácokban érezhetően ott volt a 35. perc eseménye. Szünet után már nyugodtabban játszottunk, ez meg is látszódott az eredményre, kétgólos előnyre tettünk szert. A mérkőzés hajrájában szépített a Cigánd, de sikerült végül megnyernünk ezt a küzdelmes, fordulatokban gazdag találkozót. Sok helyzetet kihagytunk, ez majdnem megbosszulta magát, de dicsérni tudom csak a játékosokat, hogy ki tudtak jönni a sérülés utáni sokkból, talpra tudtak állni és megszerezték a három pontot. Az őszi szezonban erőn felül teljesítettünk, amihez gratulálok a fiúknak, de a neheze még ezután következik. Ízelítőt kaptak abból, mennyivel nehezebb egy évvel idősebbek ellen játszani, de jól teljesítettünk, voltak bravúrjaink. Jó úton járunk, ha ezt az utat követjük, tavasszal még több meglepetést tudunk szerezni. A csapat nevében mielőbbi teljes felépülést kívánunk Lacinak, várjuk vissza!