Somogyi Ádám: „saját teljesítményemmel sosem vagyok elégedett”

A DEAC magyar válogatott kosárlabdázója kulcsszerepet játszott abban, hogy a debreceni együttes negyedik helyen zárta az alapszakaszt, s ezzel, pályaelőnnyel vághat neki az Alba Fehérvár ellen a rájátszás első párharcának.

0

158139202_1140589943020800_2710123408071108330_n-300x199 Somogyi Ádám: „saját teljesítményemmel sosem vagyok elégedett"Fotó: deac.hu

 – A negyedik hely valamilyen szinten reális képet adhat vissza az idei szereplésünkről. Kisebb szerencsével akár előrébb is végezhettünk volna, de a szezont hullámvölgyek jellemezték, a covid és sérülések is hátráltattak minket. Most szerencsére mindenki egészséges, reméljük, hogy a bajnokság legfontosabb részére leszünk a legjobb formában – kezdte a válogatott hátvéd.

 – Igyekeztem a szezon során élni a lehetőséggel, amit a vezetőedzőtől kaptam, ott próbáltam segíteni a csapatot, ahol csak tudtam, szerintem egyre jobban sikerült felvennem az NB1/A ritmusát. A saját teljesítményemmel sosem vagyok elégedett, mindig jobb és jobb akarok lenni, dobáspontosságban mindenképp szeretnék fejlődni, valamint fizikálisan is tovább erősödni, ezért dolgozom minden egyes nap. A veterán játékosoktól sokat lehet tanulni, nagy rutinnal rendelkeznek, top bajnokságokat is megjártak, az ő játékintelligenciájuk és mentalitásuk jó hatással van a fejlődésemre. A legutóbbi Pécs elleni mérkőzést nagyon élveztem, illetve az Oroszlány korábbi, idegenbeli mérkőzésünkön nyújtottam talán a legjobb teljesítményt, csapatszinten pedig az Alba elleni győzelem, vagy a Falco elleni hazai siker volt a legnagyobb bravúr, de véleményem szerint még ez is távol áll a legjobb formánktól, játékunktól, amit tudunk játszani.

A playoff első körében az Albda Fehérvár lesz Somogyiék ellenfele, de előtte még kupamérkőzés is vár Kovács Adrián együttesére.

 – A Fehérvár ellen egy kőkemény összecsapás vár ránk, ennél távolabb most nem szívesen tekintenék, természetesen mindenképpen szeretnénk bejutni az elődöntőbe, ott pedig bármi megtörténhet. A célunk nem is lehet más, mint a bajnoki cím megszerzése, de ehhez az első lépés egy nagyon nehéz elsőkörös párharc. A Magyar Kupában szerdán a Szeged ellen játszunk, az is nagy csata lesz, egy hellyel előttünk végeztek a táblázaton, ebben az idényben már hétszer játszottunk egymással a bajnokságban és felkészülési mérkőzéseken, szóval alaposan ismeri már egymást a két társaság. Nem mondom, hogy jól fekszik a játékstílusuk nekünk, de ha azt nyújtjuk, amit tudunk, akkor csak rajtunk múlik a győzelem.

Végezetül jelenlegi klubjáról és a terveiről kérdeztük Somogyi Ádámot.

 – Olyan kultúra van itt a DEAC-nál, ami jól szolgálja a fiatal játékosok fejlődését is, nagyon sok tapasztalt kosárlabdázó van. Rendkívül családias és jó hangulatú környezetben dolgozunk nap mint nap, illetve szabadon élvezhetjük a játékot edzésen is. A távlati céljaim között szerepel, hogy a legmagasabb szinten, top bajnokságban szerepeljek, de most minden erőmmel azon vagyok, hogy a Debrecent minél tovább, minél jobb eredményekre segítsem.

U.Á.