DSC-SI U19: Győzött a „hazai pálya”

Remek formában érkeztek Sényőre a Debrecen Sportcentrum-Sportiskola labdarúgói, hiszen a hétközi elhalasztott mérkőzés előtti négy bajnokijukból hármat megnyertek.

0

lead_560w-4-300x225 DSC-SI U19: Győzött a „hazai pálya”

Jankovics Sándor csapata ötödik a regionális bajnokság táblázatán, és az idei szezonban először játszott a Sényő ellen, akik pedig a DEAC-ot és a Kisvárdát követve a tabella harmadik helyén állnak, miután tizenhat mérkőzésükből tizenhármat megnyertek. Ráadásul a szabolcsi együttes a második legkevesebb gólt kapta a bajnokságban, szám szerint tizenhatot.

A debreceni fiatalok már a kezdősípszótól kezdve nagy erőbedobással játszottak, s próbálták minél inkább megnehezíteni a Sényő dolgát. Sokáig sikerrel is jártak, de az első félidő 38. percében végül a hazaiak szerezték meg a vezetést. A DSI erejét jól mutatja, hogy alig két perc elteltével kiegyenlítettek, a rendkívüli gyorsasággal megáldott Németh Kristófot nem tudták megállítani a védők. A sényői bekkek tanultak hibájukból, és ezután minden eszközzel azon voltak, hogy elvegyék a sportiskolások kedvét a támadásoktól, tehát ahol érték, ott rúgták őket. Úgy tartja a mondás, hogy a hazai pálya gyakran lejt, ez most sajnos maradéktalanul beigazolódott. A játékvezetői ténykedés akkor hágott a tetőfokára, amikor a 84. percben, valami megmagyarázhatatlan okból kifolyólag a bíró kiállította az alapvonalon túl melegítő debreceni Brázda Barnabást. A megpróbáltatások sajnos itt nem értek véget, mert hiába küzdöttek nagyot a sportiskolások, a mérkőzés ma nem kilencven, hanem majdnem száz percig tartott, egészen pontosan addig, ameddig a hazai csapat meg nem szerezte a győztes gólt.

Sényő-Carnifex FC – DSC-SI 2-1 (1-1)

DSC-SI: Meszesán, Németh, Papp, Virág (Pék 46’), Spitzmüller, Zsoldos, Simon, Zubora, Nemes, Bacsa, Papp

Edző: Jankovics Sándor

Gólszerző: Németh 40’

Kiállítva: Brázda 84’ (pályán kívül)

Jankovics Sándor: Egy látványos mérkőzést játszottunk, amit sajnos addig húztak a játékvezetők, ameddig a hazai csapat győztes gólt nem szerzett. A lehető legerősebb kerettel álltunk ma ki, végig jól játszottunk, és nagy küzdelemre kényszerítettük az éremesélyes ellenfelünket, kriminális bíráskodás mellett. Csak dicséret illeti az egész csapatot, amely ma példaértékű hozzáállást tanúsított, és megmutatta, hogyan kell futballozni tizennégy ember ellen.

U.Á.