Egygólos DEAC-vereség a hajdúsági futsalderbin

Jó iramú, színvonalas rangadót játszott egymással a Berettyóújfalu és a DEAC együttese a férfi futsal NB I harmadik fordulójában. A hajdúsági derbin már három góllal is vezetett a házigazda, ám az egyetemisták a második félidőben faragtak hátrányukból, így a lehető legkisebb különbséggel szenvedtek vereséget.

0

DSC1833-scaled-300x184 Egygólos DEAC-vereség a hajdúsági futsalderbinFotó: Kovács Péter

Remek formában lévő csapatok találkoztak szombat este a Pálfi István Rendezvénycsarnokban, ahol futsal NB I-ben egyaránt százszázalékos Berettyóújfalu és DEAC mérte össze erejét. A nemzetközi porondon is tényezőnek számító berettyóiak az elmúlt évtizedben magasan kiemelkedtek a bajnokságból, így a fiatal egyetemistákra építő DEAC ellen is rendre magabiztos győzelmet arattak, ezúttal azonban a debreceniek remek rajtja, s elsősorban a Ferencváros ellen mutatott játéka minden korábbinál szorosabb, izgalmasabb megyei rangadót vetített elő.

A rutinosabb házigazda kezdte jobban a találkozót, már az első percekben többször is betalálhattak volna a piros-fehérek, akik kombinatív játékkal igyekeztek feltörni a mieink védelmét. Krajcsi Bence nyolc percen át jól állta a sarat, ám Nagy Imre lövésénél tehetetlen volt, így a házigazda szerezte meg a vezetést. A gól után sem csökkent a berettyói nyomás, ám Pereira révén az egyetemisták előtt is adódtak lehetőségek, Tóth Attila pedig negyedóra elteltével szinte a semmiből egalizált. Sokáig sajnos nem örülhettek a cívis legények, a játékrész hajrája ugyanis egyértelműen a Berettyóújfalué volt, s háromszor is megzördült a debreceni háló. Előbb Rábl János góljával szerzett újra vezetést ellenfelünk, majd nem sokkal később Rafinha bombázott egy csel után a kapu jobb oldalába végül Alvarito tette magabiztossá az előnyt.

Háromgólos hátrányból kezdhette tehát a második félidőt a DEAC, ám Elek Gergőék nem törődtek bele a sima vereségbe, s bátor, támadó szellemű játékkal rukkoltak elő a fordulás után. A 24. percben az MVFC-t erősítő Diece testvére, Robert Pereira révén zárkóztunk közelebb a hazaiakhoz, majd fokozatosan nyomás alá helyeztük Sándor Máté portáját, de újabb gólt sokáig nem sikerült szereznünk. Elek Gergő az utolsó percekre lehozta kapusát az emberelőnyös támadójáték érdekében, s futószalagon jöttek a debreceni helyzetek, amelyek közül Alves értékesítette a sajátját, a brazil távoli bombájával két perccel a vége előtt 4–3 állt az eredményjelzőn. Az utolsó minutumokban mindent egy lapra feltéve támadtak az egyetemisták az egyenlítésért, s bár nem jártak sikerrel, szégyenkezésre így sincs okuk, hiszen az egyik bajnokesélyes otthonában játszottak magas színvonalú rangadót.

Futsal NB I, 3. forduló

MVFC Berettyóújfalu – FTC 4–3 (4–1)

Berettyóújfalu, 300 néző. Vezette: Takács Á.

DEAC: Krajcsi, Tóth A., Pereira, Alves, Rácz

Cserék: Dobi, Faragó L., Szentes-Bíró, Siska, Kántor, Szabó L., Berecz, Szabó J.

Gólszerzők: Nagy I. (8.), Rábl (15.), Rafinha (17.), Alvarito (20.), ill. Tóth A. (15.), Pereira (24.), Alves (38.)

P.G.