Egyre közelebb az élmezőnyhöz Kata

Csak a későbbi bronzérmes koreai vívó tudta megállítani Mihály Katát.

0

Kata-Pest-GP-300x199 Egyre közelebb az élmezőnyhöz Kata

Nagyszabású, több száz résztvevőt felvonultató vívóversenyt rendeztek múlt hétvégén Budapesten. Óriási volt az érdeklődés a nyári, világbajnokság színhelyén, a BOK Csarnokban megtartott WestEnd Grand Prix iránt, 63 nemzet képviselői látogattak el a fővárosba.

A magyarok is a legjobb párbajtőrözőiket „küldték harcba”, a honi női indulók között ott volt a Békessy Béla Vívó Klub tehetsége, Mihály Kata is, aki szépen helytállt a 261 főt felvonultató női mezőnyben.

Kata-Pest-GP-2-300x169 Egyre közelebb az élmezőnyhöz Kata

Válogatott vívónk 4/2-es eredménnyel abszolválta a csoportkört, majd a legjobb 96 közé jutásért 15:8-ra verte Kolczonayt. A 64-es főtáblára is felkerült Kata, miután 15:10-re múlta felül a spanyol Kiskapusit. Vasárnap a koreai Csoj I. ellen lépett pástra a debreceni sportoló, aki 15:9-re alulmaradt, és végül az 50. helyen zárta a versenyt.

Nagyon jól vívott, de a koreai Csoj érvényesítette a papírformát, nem véletlenül tizenhatodik a világranglistán. Végül egyébként bronzérmes lett. Nagyon büszkék vagyunk a megszerzett 50. helyre, a verseny egészén nyújtott teljesítménye alapján megállapíthatjuk, jó úton jár Kata. Biztos van benne hiányérzet, de ez így is van rendjén, hiszen ez az elégedetlenség, a tökéletességre való állandó törekvés hajtja az élsportolókat a kiemelkedő teljesítmények felé! – értékelte tanítványa teljesítményét Serra Bendegúz, a Békessy szakmai igazgatója.