Elek Gergő: „pontrúgásból betaláltunk és elkezdtünk hinni”

A DEAC férfi futsalosai háromgólos hátrányból fordítva nyerték meg a Ferencváros elleni rangadót. Egyetemi csapatunk mestere kiemelte értékelésében, hogy az első gól után csapatként, nagy akarattal játszottak a fiúk, vitte előre őket a szívük.

0

71274261_2665220566845905_609692864187727872_n-300x200 Elek Gergő: „pontrúgásból betaláltunk és elkezdtünk hinni”Fotó: DEAC Facebook

Újabb nagy skalpot szereztek egyetemistáink, ezúttal a Ferencváros otthonából hozták el a három pontot. Győzelmüknek köszönhetően a 4. helyre léptek előre a táblázaton.

Elek Gergő: Az első félidőben kicsit álmosan játszottunk, fáradtnak, fásultnak tűntek a játékosok, ezért próbáltam folyamatos cserével frissíteni, de nem igazán sikerült. Elég sok egyéni hibát vétettünk, ezekből kaptuk a góljainkat. Próbáltuk ezt megbeszélni a szünetben, de a második játékrész elején még nem sikerült a megbeszélteket végrehajtaniuk a srácoknak. Újabb egyéni hiba következtében háromgólosra duzzadt a hátrányunk, aztán pontrúgásból betaláltunk és elkezdtünk hinni, onnantól kezdve igazi csapatként, nagy akarattal játszottunk. Elég lüktető, hullámzó volt a mérkőzés, folyamatosan, felváltva születtek a gólok. Tény, hogy ellenfelünk elfáradt a végére, nekünk viszont maradtak tartalékaink, így sikerült megnyernünk a mérkőzést.

Nagyon kellett az első gól, hogy elhiggyék a játékosok, van keresni valónk, bár előtte is voltak helyzeteink. Megyegetett a támadás, voltak lövéseink, helyzeteink, de a befejezéseknél rossz döntések születtek. Nem volt meg az átütő erő, hiányzott az a kis pluszt, amit az első találat megadott. Védekezésben nagyon komoly egyéni hibákat vétettünk, pedig mérkőzés előtt erre külön felhívtam a figyelmet. A hat rúgott gól nagyon jó, de az öt kapott viszont túl sok. Negyedóra alatt hatszor voltunk eredményesek, így nehéz lenne azt mondanom, nem azt kaptam vissza az előrejátékunkban, amit vártam. Továbbra is voltak problémáink, viszont onnantól már nem vétettünk nagy hibákat, mentünk előre, a srácokat vitte szívük. Nagy örömömre szolgált, hogy 5:3-nál, miután áttértünk az öt a négy elleni játékra, sikerült 4:5-re fordítanunk. Ekkor már érezhető volt, mind fizikálisan, mind pszichésen ellenfelünk fölé kerültünk, akár meg is nyerhetjük a mérkőzést.

Döntő volt, míg én kilenc játékost tudtam forgatni a mérkőzésen, addig a Ferencváros jóval kevesebbet, kulcsjátékosaik túlzottan sokat voltak a pályán, ezért a végére elfáradtak. Ez a győzelem is bravúrnak számít véleményem szerint, továbbra is azt mondom, rengeteget kell még tanulnunk. A Csömör elleni meccs után említettem, kevés gyermeteg hibát vétettünk, ez most nem volt igaz. Az örömteli, hogy nyerni tudtunk, amihez gratulálok a játékosoknak, de a hibák javításával kell foglalkoznunk, szerénynek maradnunk és nem a mellünket verni, hogy megvertük a Ferencvárost. A jövő hét egyik fő feladata lesz ennek a mérkőzésnek a videós elemzése, a hibák javítása, illetve a frissítés. Egy komoly menetben vagyunk, a héten már két meccset játszottunk, akik nagypályáznak, azokra hétvégén is futballoznak, csütörtökön pedig újabb megmérettetés vár ránk az Aramis ellen.

Ferencváros – DEAC: 5:6 (2:0)

DEAC: Faragó, Szentes-Bíró, Tóth A., Kántor, Varga

Cserék: Dobi, Krajcsi, Somogyi, Nyeste, Sustyák, Rácz, Szabó, Haraszti, Békési

Edző: Elek Gergő

Gólszerzők: Szentes-Bíró 26’, 29’, Kántor 27’, 37’, Szabó 37’, Tóth A. 39’

Szép volt srácok!