Emberhátrányban nem sikerült megszorítani a Fradit

A DLA-DEAC U19-es lánycsapata a 12. fordulóból elmaradt mérkőzését pótolta a hétközi mérkőzésen a Ferencváros ellen.

0

dsc_0168_custom_-300x200 Emberhátrányban nem sikerült megszorítani a Fradit

Sajnos már az első félóra letelte előtt eldőlt a mérkőzés, a 26. percben már négy góllal vezetett a Ferencváros, kegyetlenül kihasználták a debreceni védelem megingásait. A gondokat tetézte, hogy előbb Pintye Vivient kellett lecserélni sérülés miatt, majd Kengye Vivien sem tudta folytatni a játékot, viszont a kispadon már nem volt senki, aki helyette beállhatott volna, így emberhátrányban kellett befejezni a találkozót. A félidő hajrájában a vendégek növelték előnyüket, már ebben a játékrészben kialakult a végeredmény. Szünet után viszont feljavult Üveges Katalin tanítványainak a játéka, sokkal szervezettebben, fegyelmezettebben futballoztak, és az emberhátrány ellenére megőrizték kapujukat a góltól.

DLA-DEAC – Ferencváros: 0:6 (0:6)

DLA-DEAC: Szabó Nikolett, Pintye Vivien (Papp Anna 35’), Éles Réka, Kengye Vivien, Sain Anna, Kota Szabina, Horváth Petra, Kakócz Adelina, Horváth Viktória, Bécsi Barbara, Komlós Lilla

Edző: Üveges Katalin

Üveges Katalin: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, nem mi voltunk az esélyesek, ez be is igazolódott, reális eredmény született, a Ferencváros jelenleg ennyivel jobb nálunk. Az utóbbi időben azzal a gonddal küzdünk, hogy szinte minden játékosnak van valamilyen szintű sérülése, ez pedig kihat a teljesítményünkre. Ezen a találkozón is csak bő félóráig voltunk egyenlő létszámban, sajnos két meghatározó játékosunk, Pintye Vivien és Kengye Vivien nem tudták folytatni a játékot, így emberhátrányban kellett futballoznunk. Ez is nagyban közrejátszott a vereségben, de egyéni és védekezési hibákból kaptuk a gólokat. A Fradi egészen más sebességgel játszott, mint mi, látszott, hogy a keretük java része a felnőtt mezőnyben pallérozódik. A vereség ellenére, bár volt szünetben egy kis fejmosás, meg kell, hogy dicsérjem a lányokat, emberhátrányban is le tudtuk hozni a második félidőt kapott gól nélkül. Az mindenképp pozitívum, hogy sikerült felállni a padlóról, amiket megbeszéltünk, a játékosok megvalósították a pályán, sokkal látványosabban futballoztunk, ehhez pedig gratulálok a lányoknak.