Érden folytatnák győzelmi sorozatukat floorballosaink

Az ARES HC elleni találkozóval folytatja tavaszi hadjáratát a Debreceni Egyetem csapata. A tartalékosabb kerettel készülő DEAC a hiányzók dacára a győzelmet tűzi ki ezúttal is célul.

0

Varga-Gergő-és-Fodor-Dávid-300x225 Érden folytatnák győzelmi sorozatukat floorballosainkFotó: Béres Máté

Vasárnap este igazi rangadó időpontban fogadja az érdi csapat az egyetemistákat. A hazaiak jelenleg a tabella negyedik helyét foglalják el, ám harcban állnak az alapszakasz harmadik pozíciójáért. Matematikailag még nem biztos a rájátszás a Pest megyeieknek, de nagy meglepetés lenne, ha az alapszakasz vége egyben a bajnokság végét is jelentené a csapatnak. Amit mindenképpen érdemes tudni róluk, nem bő a keretük, viszont fiatal játékosok alkotják a gárda zömét, akik könnyen meg tudják nehezíteni bármelyik csapat dolgát.

A DEAC vegyes előjelekkel várja a vasárnapi csörtét, bár első helyen állnak és a pillanatnyi formára sem lehet panasz, nem tud teljes kerettel kiállni a debreceni csapat. Okos Csanád eltiltás miatt, míg Pál Lóránt sérülés miatt hiányzik és szintén sérülés miatt kérdéses Lippai Péter pályára lépése is. Nem tud rendelkezésre állni a Fábián-testvérpár, valamint Tarsoly Ádám sem. Gólokat és jó megoldásokat így is remélhetünk a srácoktól, akik várhatóan két sorral fogják felvenni az ARES elleni küzdelmet.

A debreceni csapat egyik stabil pontja Balogh Richárd, akire ezúttal is a védelemben várnak fontos feladatok: „Nem szabad lebecsülnünk az ARES csapatát, mert képesek meglepetést okozni kevés létszámmal is. Az őszi találkozón sikerült magunknak megnehezíti a meccset. Remélem a mostani mérkőzésen az utóbbi meccsek formáját hozzuk és két ponttal térünk haza!”

A hazaiak részéről Fodor Dávid nyilatkozott: „Sajnos a debreceni mérkőzés az, amelyik a legjobban bánt engem, hogy vereséggel végződött számunkra. Hiszen annak ellenére, hogy igen komoly létszámgondokkal küszködtünk, egy nagyon jó meccset játszottunk. Szerencsére kijelenthetem, hogy hétvégén egy nagyobb létszámú keret fog rendelkezésünkre állni. Sokat tanultunk a múltkori hibáinkból és az edzéseinken próbálunk ezekre külön figyelmet fordítani, hogy most ne forduljanak elő. A legutóbbi 3.harmad tempóját szeretnénk tartani majd az egész mérkőzésen, ehhez fejben kell majd nagyon összeszedjük magunkat, hiszen fizikálisan fel vagyunk készülve erre vagy akár egy gyorsabb játékra. Ha ezeket meg tudjuk valósítani, mindenképp egy nagyon izgalmas mérkőzésre lehet majd számítani.”

Ami a közös múltat illeti, mindkét fél kitért a legutóbbi párharcra, amelyre Debrecenben került sor. Az októberi mérkőzés 11:7-es DEAC sikert hozott, ám az utolsó játékrészt 6:5 arányban az ARES nyerte meg. Az összetett mérleg 25 találkozót jegyez, ebből 15 alkalommal született ARES győzelem, 2 döntetlen mellett 8 debreceni sikert könyvelhettünk el, a gólarány 197:165 az érdiek javára. Érdekesség, hogy kék-fekete csapat az, amelyik a legtöbb, DEAC elleni párosítással büszkélkedhet. Nagy múltú csata ez, korábban bajnoki és kupadöntőben is találkoztak a felek már egymással.

A mérkőzésre tehát vasárnap este Érden kerül sor. A mérkőzés ezúttal is követhető lesz a DEAC Floorball YouTube csatornáján.

Salming OB I, 15. forduló:

ARES HC – Debreceni EAC
2020. március 1. (vasárnap), 18:00
Érd, Batthyány Sportiskola