Labdarúgás: DEAC – tíz tíz, tíz!

Bidzilya kiváló cserének, Al-Sheraji meghatározó játékosnak bizonyult a debreceni győzelemnél az NB III-ban.

0

DSC_8905-300x164 Labdarúgás: DEAC – tíz tíz, tíz!Fotó: Ásztai Csaba

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság Keleti csoportjának utolsó helyezettje látogatott vasárnap a DEAC-hoz. A Békéscsaba II legutóbb szeptember 28-án győzött, akkor a DVSC II-t múlták felül, ám ahogy akkor, úgy most a 19. fordulóban sem a lila-fehérek voltak a találkozó esélyesei.

Több részre lehet osztani a mérkőzés első félidejét. Az első tíz percben olybá tűnt, mintha nem pörögnének a megfelelő fordulatszámon a csapatok, lassú volt az összecsapás üteme, csak csordogált a játék. A következő negyedórában a DEAC pontrúgásokból, beadásokból veszélyeztetett, ám a gólig nem sikerült eljutniuk. Majd az első játékrész hátralévő részében ismét alább hagyott az iram, így valószínűleg senki nem lepődne meg azon, ha 0–0-val végződött volna az első negyvenöt perc. De jött, ami talán benne sem volt a találkozóban – egy védelmi megingást kihasználva a 44. percben Al-Sheraji talált be 3 békéscsabai védő gyűrűjében. Azt is gondolhatták a kilátogató nézők még akár a debreceni vezetőgól ellenére is, hogy ettől rosszabb félidő aligha jöhet.

Az 53. minutumban jött a második félidő első nagy helyzete, a Trencsényi rosszulléte miatt még az első félidőben pályára lépő Bidzilya lőtte telibe a bal kapufát. Tíz perccel később pedig Soltész lőtt centikkel kapu mellé. Most legalább mondhatni, érett a DEAC-gól, bár az első is a semmiből született. A nézők vérnyomása a meccs miatt biztos nem ingadozott a második játékrészben sem, érzésem szerint viszont, ha hamarabb cserélt volna Sándor Tamás, lehet, hogy fel lehetett volna még dobni a meccs hajráját. Sovány győzelem a DEAC-tól, de legalább jubileumi. A kosárlabdából jól ismert mondással is köszönthették volna az egyetemistákat a szimpatizánsaik, amikor már tíz ponttal vezet az ember kedvenc: “tíz, tíz, tíz”, hiszen ez volt a Sándor Tamás irányította együttes tizedik győzelme.

Folytatás jövő hét vasárnap 13 órától hazai pályán!

NB III 19. forduló

DEAC–Békéscsaba 1912 Előre II: 1–0 (1–0)

DEAC: Ratku – Kónya, Sándor (Tóth 91′), Kerekes (Aranyos 88′), Trencsényi (Bidzilya 35′), Al-Sheraji, Soltész, Lakatos, Ujvárosi, Korhut, Orosz

Vezetőedző: Sándor Tamás

Gólszerző: Al-Sheraji 44’

P.I.