Erős mezőny a strandröplabda bajnokság utolsó versenyén

Az idei szezon egyik legerősebb, válogatott szintű sportolókat is felvonultató férfi mezőnye gyűlt össze a Hajdúnánási Strandröplabda Bajnokság zárófordulóján.

0

20190824_175857-300x225 Erős mezőny a strandröplabda bajnokság utolsó versenyén

Ragyogó napsütés és az IT Services Hungary által felkínált értékes nyeremények várták a sportolókat a hétvégén a Hajdúnánási Strandröplabda Bajnokság zárófordulóján, ahol alaposan össze kellett magát szednie annak, aki jó eredményt akart elérni. A férfiak mezőnyében jelen volt az ország egyik legjobb teremröplabda játékosa, a kazincbarcikai nevelésű magyar válogatott Szabó Dávid, aki a szintén barcikai, feladó legenda, a 14-szeres válogatott Toronyai Miklóssal az oldalán indult. Rajtuk kívül jelen volt még a korábbi Strandröplabda OB 2. helyezett Berkes Zoltán, partnerével, Tóth Dániellel. A versenyről nem hiányozhatott az idén már két fordulót nyert Hubicska Patrik/Imre Tibor páros sem. Már ez elég lett volna ahhoz, hogy izgalmas csaták alakuljanak ki, de ezen kívül benevezett még többek között a strandröplabda ob résztvevő rutinos Mike Szabolcs/Zsembrovszky Dávid kettős, valamint a VRCK két korábbi kiváló játékosa Bagó László és Kozsla Ádám is.

A hosszú szombati nap végén a férfiak mezőnyében a Hubicska Patrik/Imre Tibor páros játszotta a döntőt a Mészáros Zoltán/Budai Balázs duóval. Az utóbbi párosnak egy szoros csatát követően sikerült felülkerekednie és megszerezni a kupát az utolsó fordulón. A harmadik helyet a Berkes Zoltán/Tóth Dániel kettős szerezte meg, nagy csatában legyőzve a Szabó Dávid/Toronyai Miklós csapatot.

A női mezőnyben végül az idén először együtt induló Bancsi Judit/Bacsó Bettina páros szerezte meg a győzelmet legyőzve a Puskás Vivien/Molnár Vivien alkotta kettőst. A harmadik helyet a Bardócz Brigitta/Kiss Liliána vívta ki magának miután legyőzték a Szabó Csenge/Borók Orsolya duót

Vasárnap még a szombatinál is jobb időjárás várt mindenkit, így nem lehetett semmi akadálya a vegyes és utánpótlás versenynek. A szokásoknak megfelelően most is nagyon erős mezőny gyűlt össze vegyes kategóriában, ahol az idén már negyedik győzelmét szerző Hubicska Patrik nyert Bardócz Brigitta oldalán a Nagy Márton/Nagy-Szabó Kármen párosok ellen. A harmadik helyet az Imre Tibor/Puskás Fanni csapat szerezte meg miután legyőzték a Remete László/Gégény Flóra kettőst.

Új kategóriaként a versenyen már lehetőség van U16-os utánpótlás korosztályok számára is a versenyzésre azonban a mostani versenyre csak 1 lány és egy 1 fiú páros nevezett, akik végül egymás ellen játszottak 3 mérkőzést. Mivel mind a 3 mérkőzést a Földi Boglárka/Kiss Fanni párosok nyertek a Kohut testvérek, Szabolcs és Bence ellen, ezért ők vehették át az első helyért járó díjakat.

Ezzel a versennyel lezárult a 2019-es Hajdúnánási Strandröplabda Bajnokság. Az idei szezon legeredményesebb játékosa Hubicska Patrik lett, aki 3 férfi kategóriás versenyt és 4 vegyes kategóriás versenyt nyert meg.

A szervezők köszönik mindenkinek a részvételt, akik jelenlétükkel hozzájárultak ahhoz, hogy Kelet-Magyarország legszínvonalasabb versenysorozata jöjjön létre idén is Hajdúnánáson.