Fehérvári Vivien: „nincs olyan, amit ne szeretnék ebben a szép sportágban”

A DSZC-Eötvös DSE fiatal tehetsége az idei bajnokság egyik legfoglalkoztatottabb játékosa. Stabil tagja az U19 és az U21-es csapatnak, de már az NB-I-ben is több lehetőséget kapott. Vivien a beszélgetés alkalmával azt is elárulta, a fotózás a hobbija, de sok egyéb mást is megtudhatunk róla.

0

91334330_291442755357949_3878209473759674368_n-1-300x200 Fehérvári Vivien: „nincs olyan, amit ne szeretnék ebben a szép sportágban”

Nevelőegyesületednél, az Eötvös DSE-nél rövid idő alatt végigjártad a ranglétrát. Két és fél év alatt eljutottál oda, hogy már az NB-I-ben játszol. Mi a titka ennek a gyors fejlődésnek?

Szerintem elsősorban annak köszönhetem, hogy amikor elkezdtem röplabdázni, rögtön egy segítőkész és befogadó csapatba kerültem, ahol mindig biztattak, bátorítottak ennek köszönhetően sokkal könnyebb volt fejlődni. A másik ok pedig az lehet, hogy a két és fél alatt szinte soha nem hagytam ki edzést, mindig a legjobb formámat próbáltam hozni és törekedtem a fejlődésre.

Hogyan kezdődött a pályafutásod, emlékszel még az első edzésre? Hogy kerültél az Eötvös DSE-be?

Az általános iskola utolsó évében a testnevelési órákon sokat röplabdáztunk és nagyon megszerettem ezt a sportágat. Szerencsére ezzel nem voltam egyedül Abai Dorinával úgy döntöttünk, hogy szeretnénk megnézni milyen egy edzés az Eötvös DSE-nél. Természetesen emlékszem még az első edzésre, az alapérintések gyakorlására és a bemutatkozásokra is.

91573657_2598306313760919_2138833485081608192_n-300x214 Fehérvári Vivien: „nincs olyan, amit ne szeretnék ebben a szép sportágban”

A serdülő csapat veretlenül nyerte meg az országos bajnokságot, többször is hátrányból tudtatok fordítani. Miből merítettetek ehhez erőt?

Leírhatatlan érzés volt veretlenül megnyerni a bajnokságot. A titok talán abban rejlik, hogy nagyon összekovácsolódott a csapatunk, kiváló volt az összhang közöttünk, ilyet más csapatoknál nem igen lehetett látni.

Fel tudod sorolni, hogy az egyesület színeiben hány országban röplabdáztál eddig?

Szerencsére elég hosszú a lista, Fehéroroszországban, Finnországban, Szlovákiában, Romániában, Szerbiában és Görögországban léptem eddig pályára.

Melyek az eddigi legemlékezetesebb pillanataid a röplabdában a pályán és a pályán kívül, mit tartasz az eddigi legjobb eredményednek?

Nagyon sok emlékezetes pillanatot tudnék felsorolni, de talán az országos bajnokság megnyerése és az Eötvös Kupán megszerzett 2. hely volt a legemlékezetesebb. Ezeket tartom a legjobb eredményeimnek is. A pályán kívül pedig az utazások hangulata mindig felejthetetlen.

Közismert, hogy az egyesület legnagyobb rendezvénye az Eötvös Kupa. Hányszor vettél részt rajta és milyen eredményeket értél el?

Eddig három alkalommal volt lehetőségem részt venni az Eötvös Kupán a csapattal. Az eredményeink egyre jobbak, két éve még a negyedikek lettünk, de előző évben sikerült a második helyen végeznünk a lányokkal.

Sporteredményeid mellett a tanulásban is jeleskedsz, „Jó tanuló, jó sportoló” elismerésben is részesültél. Hogyan tudod a sportot és a tanulást összeegyeztetni?

Nem könnyű megtalálni az egyensúlyt a sport és a tanulás között, az edzések, utazások, mérkőzések mellett időt kell szakítani a tanulmányaimra is, de ez eddig nem okozott gondot. Ezt bizonyítja, hogy jók a jegyeim, de nagyban megkönnyíti a helyzetem, hogy olyan szakon tanulok, melyet szeretek.

91474812_556719891616192_65093407646679040_n-300x200 Fehérvári Vivien: „nincs olyan, amit ne szeretnék ebben a szép sportágban”

Milyen érzés volt az utánpótlás csapatok után az NB I-ben is pályára lépni, ráadásul nm egyszer a brazil légiós helyett?

Nagyon örülök annak, hogy többször is lehetőséget kaptam már az NB I-ben. Őszintén megmondom, a legelején még remegő lábakkal léptem a pályára, hiszen hatalmas ugrás volt ez az utánpótlás mérkőzések után, de már szerintem egyre magabiztosabban tudok beszállni egy-egy meccsbe.

Mit szeretsz a röplabdában és mit nem?

Erre a kérdésre nagyon egyszerű a válasz, nincs olyan, amit ne szeretnék ebben a szép sportágban.

A teremröplabdán kívül a strandröplabdában is eredményes vagy. Melyiket szereted jobban és miért?

Nem tudnék dönteni, hogy melyiket szeretem jobban, hiszen a teremröplabda és a strandröplabda teljesen különbözik egymástól. Mindkettő ugyan olyan közel áll a szívemhez.

Mivel töltöd a járvány miatti kényszerszünetet?

Nagyon hiányoznak az edzések, a mérkőzések, a csapat. Próbálom fenntartani az erőnlétem futással és görkorcsolyázással, ezek mellett szeretek még rajzolni és a kiskutyáimmal játszani, illetve a tanulást sem hanyagolom el.

Tudvalévő, hogy egyik hobbid a fényképezés. Mit szeretsz leginkább fotózni?

A fotózás bár jelenleg még hobbi, de később komolyan szeretnék ezzel foglalkozni. A kedvenc témám természetesen a sport, leginkább a röplabda meccseken szoktam „kattintgatni” a gépet.

Az egyesület fiatalabb játékosai közül többeknek te vagy a példaképe. Elárulod, hogy neked van-e példaképed, ki ő és miért nézel fel rá?

Az egyik példaképem Szakmáry Gréta. Amikor elkezdtem röplabdázni, nagyon sok mérkőzésvideót néztem meg és az ő játékstílusa fogott meg a legjobban, ráadásul azon a poszton játszott, amit én is szerettem volna elsajátítani. Természetesen a felnőtt csapatból is mindenkire felnézek, hiszen sokat tanulhatok még tőlük. Örülök annak, hogy megismerhettem Vajda Beát, aki edzéseken, meccseken mindig lelkesített és motivált engem.

Gratulálunk a szép sikerekhez és kívánjuk, hogy a csapattal megmutathassátok a jövőben is tudásotokat!