Zilai Sándor: „bemegyek a ringbe és teszem a dolgom”

Április 25-27. között rendezik a XVI. IKF Kempo Világbajnokság és Világkupát, ahol a seniorok közt ringbe lép a debreceni harcos legenda, Zilai Sándor is.

0

55613058_394438991382415_6155678945468481536_n-300x204 Zilai Sándor: „bemegyek a ringbe és teszem a dolgom”

Már most jó állapotban vagyok, napról-napra jön vissza kondim, szerintem a hátralévő két hét elég lesz arra, hogy a legjobb formámban legyek. Nem a nulláról kellett elkezdenem a munkát, soha nem állok le teljesen, olyan van, hogy fél évig nem edzek, de ez kell, hogy regenerálódjon a szervezetem, viszont olyankor is eljárok futni. Régebben elég volt 4-5 hét, hogy csúcsformában legyek, most idősebb korban valamivel több kell, de nem veszem észre magamon a kort. Balogh Vili bokszedzővel készülök, sokat gyakoroljuk a kéz-láb használatát, erősítem a térdrúgásomat, illetve hetente egyszer eljárok jiu-jitsuzni, tanulok egy-két fojtást, ráadásul az egy óra birkózás a kondimnak is nagyon jót tesz.

22-én indulok Spanyolországba, két napot fogok bunyózni, beneveztek egy új szabályrendszerbe, ahol testre lehet ütni, rúgni, könyökölni, viszont fejre egyáltalán nem. Nagyon várom már a versenyt, megmondom őszintén, fogalmam sincs, ki ellen fogok harcolni, soha nem ellenfélből készültem. Nem néztem meg videókat ellenfeleimről, nem az alapján építettem fel a taktikámat, hiszen a ringben minden felborul. Most is azzal kell győznöm, ami az erősségem, ezt egy feladatnak tekintem, amit ott a küzdőtéren kell megoldanom. Mint régen, most sem fordul meg az a fejemben, hogy kikaphatok, bemegyek a ringbe és teszem a dolgom.