Férfi teniszezőink számára is kezdődik a bajnokság

Három év után tér vissza az I. osztályú küzdelemsorozatba a Debreceni Egyetem férfi teniszcsapata.

0

Tenisz_DE-300x179 Férfi teniszezőink számára is kezdődik a bajnokságFotó: deac.hu

Legutóbb 2019-ben szerepelt az I. osztályban a DEAC férfi szakosztálya, de a tavalyi menetelésnek köszönhetően idén újra a második legmagasabb küzdelemsorozatban játszhatnak teniszezőink.

A nyolc csapatot 2 darab négyes csoportba osztották. A sorsolásnál területi elvet nem vettek figyelembe, viszont a tavalyi eredmények alapján négy “kalapba” rangsorolták a csapatokat. A DEAC feljutóként az utolsóba került, így papíron csak erősebb ellenfeleket kaphattunk: egy csoportban leszünk a Szuperligából kieső Hoker-Fagyassal (Budapest), a tavalyi 5. helyezett Árpádföld-MTK (Budapest) közös csapattal és a tavalyi 6. Pécs VTC gárdával. A riválisok mind rutinosak, hiszen évek óta a legmagasabb osztályokban szerepelnek.

A csoportküzdelmek körmérkőzéssel, véletlenszerű pályaválasztással zajlanak, a három találkozó után a csoport első két helyezettje a felsőházba kerül, és keresztbejátszással a feljutásért küzd (elődöntő és döntő), míg a 3. és 4. helyezett a másik csoport 3. és 4. helyezettjével egy újabb négyes csoportot alkot és a bennmaradásért játszik még két újabb találkozót (az eredeti csoportmérkőzés eredményét viszik magunkkal az alsóházba).

Így mindösszesen öt találkozóra kerül sor, és a küzdelmek csupán három hétvégén zajlanak. Egyelőre csak a csoportmeccsek beosztása ismert, a rájátszásnak csak az időpontjai adottak (júl. 2-3.). A bajnokság végén egy csapat jut fel a Szuperligába és két gárda esik ki a II. osztályba.

A DEAC-DSC csoportmérkőzései a következők:
Június 18. (szombat), 11 óra, Budapest, XVIII ker Gilice tér 1.: Hoker-Fagyas/DEAC-DSC,
Június 19. (vasárnap), 11 óra, Debrecen, Dóczy József utca 9.: DEAC-DSC/Árpádföld-MTK,
Június 25. (szombat), 11 óra, Pécs, Dr Veress Endre utca 4.: Pécs VTC/DEAC-DSC.