88096815_2024246907721608_2069576093756555264_n-300x202 Fiatal vívópalánták! Itt a lehetőség profikkal összemérni magatokat

A női kardválogatott március közepén első alkalommal vívta ki az olimpiai részvételi jogot. A csapat tagja az Interfencing Debrecen SC kiválósága, Battai Sugár Katinka is. A cívisvárosi egyesület nagylelkű felajánlást tett a régió vívóegyesületeinek. A helyi pengeforgatók előtt ez egy talán vissza nem térő alkalom, hogy részt vegyenek egy olimpiai felkészülésben.

„Egy egyesületi elnökségi ülésen vetődött fel az ötlet, hogy a Hajdú-Bihar megyei sportolókat is bevonjuk az olimpiai felkészülésbe – kezdte beszámolóját a sportegyesület elnöke, Sápi Máté –, ezért a múlt héten levelet küldtünk az érintettek számára, és felajánlottuk nekik, hogyha szeretnének, akkor a megfelelő járványügyi szabályok betartása mellett csatlakozhatnak a tréningjeinkhez, természetesen térítésmentesen.” 

A Battai Sugár olimpiai felkészülését irányító nevelőedző, Dávid László is nagyszerű ötletnek tartja a kezdeményezést.

„Az U15-ös válogatott munkájáért is felelős szakemberként már korábban is tapasztaltam, hogy milyen hasznos a gyerekek számára, ha náluk tapasztaltabb, a közvetlen élmezőnyhöz tartozó vívókkal is összemérhetik erejüket. Budapesttől távol, vidéki vívóként nagyon nehéz az élet. Ha nem tudsz minőségi asszópartnert nevelni, és nem vagy hivatalos a keretedzések valamelyikére, akkor nagyon beszűkülnek az edzéslehetőségek. Ezt a lehetőséget szeretnénk testközelbe hozni azok számára, akik ahogy nálam okosabbak már korábban megfogalmazták: messze esnek az országos versenyek színvonalától.”

191008_vivoterem_atado_kk029-1024x682-300x200 Fiatal vívópalánták! Itt a lehetőség profikkal összemérni magatokat

Hogy miért is e nagylelkű felajánlás, arra az alábbi válasszal szolgált Dávid László:

„Lassan 20 éve vagyok a helyi vívósport egyik zongoracipelője és mindig azért dolgoztam, hogy a megyei vívás minél nagyobb szerepet kapjon nemcsak magyar, hanem nemzetközi szinten is. Elnökségi tagjainkkal egyetemben úgy gondoljuk, hogy klubunk azzal segítheti a további fejlődést, ha tapasztalatainkat megosztjuk másokkal is.”

Edzője véleményét a tanítvány is osztja: „Nagyon megterhelő számomra a heti 2-3 utazás Budapestre. Noha nálunk a klubban is van elég asszópartner, a válogatott tagjaként már nélkülözhetetlen, hogy a keretedzéseken is részt vegyünk – fejtette ki véleményét Battai Sugár Katinka. – Mindig szerettem nálam tapasztaltabb vívókkal vívni, ezért én is szívesen kötök be olyanokkal, akik még csak most sajátítják el az alapokat. A felkészülésemet semmiben nem változtatja meg, ha egy-két fiatal is csatlakozik a klub tréningjeinkhez, hiszen nekik kell majd az általam is végzett munkamennyiséget bírniuk. Biztos vagyok benne, hogy nem számíthatok könnyítésre a mestertől – tette hozzá a debreceniek fiatal világbajnoka.

Valamennyi Hajdú-Bihar megyei vívót szeretettel vár az ország jelenlegi legeredményesebb vidéki egyesülete, ahol mindenki előtt adott a lehetőség, hogy összemérje tudását az Interfencing DSC pengeforgatóival, valamint az olimpiára készülő Battai Sugárral.

 

További információ:

https://www.facebook.com/debrecenfencing

https://debrecenivivok.hu/

U.Á.