Idei második meccsét megnyerte a DEAC

Egyetemistáink Csömörön léptek pályára a hétfői fordulóban és ismét három ponttal térhettek haza.

0

49691975_2214651145236185_5766015370364190720_n-300x210 Idei második meccsét megnyerte a DEACFotó: Derencsényi István

Amit csapatunk vezetőedzője, Elek Gergő a mérkőzés előtt említett, hogy a Rubeola jobb annál, mint jelenlegi helyezése mutat, be is igazolódott. A hazaiak szívós ellenfélnek bizonyultak, végig meccsben tudtak maradni, de ebben közrejátszott az is, hogy a második félidőben rengeteg ziccert hibáztak a srácok. A lényeg viszont a három pont, ezzel megerősítették helyüket az táblázat ötödik helyén.

Sajnos áldozattal is járt a győzelem, Rácz Zsolt súlyos sérülést szenvedett az első félidőben, eltörte a kezét. Mielőbbi teljes felépülést kívánunk fiatal játékosunknak.

Szép volt srácok!

Férfi futsal NB-I

Rubeola FC Csömör – DEAC: 3:4 (1:1)

DEAC: Dobi, Szentes Bíró, Vékei, Kondás, Varga

Cserék: Faragó Á., Tóth A., Faragó L., Rácz, Pallai, Berecz

Edző: Elek Gergő

Gólszerzők: Szentes Bíró 3’, 29’, Kondás 24’, 36’

Elek Gergő: Nagyon örültem annak, hogy azok a hibák, amik parkettán elő szoktak fordulni a játékunkban, mint a rossz passzok, most nem jelentkeztek, köszönhetően annak, hogy ilyen borítású pályán tudtunk készülni. A játékrész első felében domináltunk, többet birtokoltuk a labdát, veszélyes támadásokat vezettünk, a vezetést is sikerült megszereznünk. Lehetett volna növelni az előnyt, de a Csömör válogatott kapusa, Varsányi remekül védett. A 10. percben történt egy sajnálatos sérülés, fiatal játékosunk, Rácz Zsolt, az ellenfél szabályos becsúszása után olyan szerencsétlenül esett, hogy eltört a keze. Ez az eset talán kicsit megzavarta a fiúkat, a játék is kiegyenlítettebb lett, egy koncentrációs hibánkat ki is használt ellenfelünk. A hátralévő időben mindkét csapat távoli lövésekkel próbálkozott, de a kapuk nem forogtak veszélyben.

Szünetben próbáltuk rendezni a sorokat, átbeszéltük, min kell változtatnunk. A Második félidő elején abszolút az ellenfelünk fölé kerekedtünk, sikerült is gólokat szereznünk, de nagyon sok 100%-os helyzetet kihagytunk, pedig ha ekkor el tudunk lépni 4-5 góllal, sokkal simább lett volna a mérkőzés. Végig vezettünk ugyan, de folyamatosan a nyakunkon volt a Csömör, ebben a fáradtság is közrejátszott, mivel többen nem voltak 100%-os állapotban, így meleg lett a vége. A srácok küzdeni tudása előtt viszont le a kalappal, ha kellett csúsztak-másztak, helyén volt a szívük és a tüdejük és sikerült megszereznünk a három pontot. Győzelmünk értékét növeli, hogy közvetlen riválisunk csak döntetlent ért el ebben a fordulóban.

Sok időnk nincs a következő mérkőzésig, pénteken a Dunaferr otthonában lépünk pályára. Mára kötelező termálfürdő, lazítás szerepel a programban, de a rákövetkező két napban is ügyelünk arra, a játékosok ne kapjanak túl nagy fizikai terhelést. Rövid foglalkozásokat tartunk, próbálunk taktikailag minél jobban felkészülni következő ellenfelünkből. Mivel a dunaújvárosi pálya is parketta borítással van ellátva, így ismét ilyen pályán fogunk edzeni. Ellenük is egy szoros mérkőzést szeretnénk játszani, itt nem feltétlenül a pontszerzésről van szó, inkább arról, hogy bebizonyítsuk önmagunknak, hogy ők sincsenek nagyon távol tőlünk. Ha meg tudnánk ismételni a Haladás elleni teljesítményünket, már elégedett lennék, és a Dunaferr ellen is csak minimális kihagyásaink lesznek, lesz keresni valónk.