Folytatták pazar sorozatukat a lányok

Egy félidőig tartotta magát a Budaörs, a másodikban a DVSC Schaeffler érvényesítette a papírformát és tizenegy gólos győzelmet aratott.

0

396349416_870545181071131_2000466125844030033_n-300x154 Folytatták pazar sorozatukat a lányokFotó: DVSC kézilabda/Facebook

Remek tavaszt produkál Szilágyi Zoltán együttese, legutóbb január végén hagyták el pont nélkül a pályát. Ezt a pazar sorozatot szerették volna folytatni lányaink szombaton a 6. helyen álló Budaörs otthonában. A debreceni alakulat eddig 13 alkalommal találkozott a házigazdákkal, 12-őt megnyert és csak egy alkalommal szenvedett vereséget. Botlani nem lehetett, mind a két egységet el kellett hozni a Hársfa utcai csarnokból, hogy a csapat versenyben maradjon a bronzéremért folytatott küzdelemben.

Hazai góllal indult a mérkőzés, ám Planéta Szimonetta azonnal válaszolt, mint ahogy Szabó Nina is a második budaörsi találatra. A 4. percben már kettővel ment a debreceni gárda, ekkor 2-4 állt az eredményjelzőn. Egy rövidebb gólmentes periódust követően felváltva estek a találatok, így a különbség nem nőtt, de nem is csökkent a felek között. Viszont a 11. percbe lépve a házigazda ledolgozta hátrányát (6-6). Fej-fej mellett haladtak a csapatok, az etap felénél továbbra is döntetlen volt az állás. Meglepő módon a Budaörs trénere élt először időkérési lehetőségével, ám a rövid pauzából a hajdúságiak jöttek ki jobban, Grosch Vivien duplájával elléptek kettővel, Csernyánszki Liliána találatával pedig háromra. Közeledve a félidő hajrájához, tartották magukat a házigazdák, így a Szilágyi-tanítványok nem tudták növelni a fórt, sőt a játékrész végére egyre zárkóztak a fővárosiak (16-17).

A pihenőt követően a DVSC kezdett jobban, Kácsor Gréta duplájával, Haggerty Tamara és Petrus Mirtill góljaival négyre nőtt a különbség, amelyet Szabó Nina ötre módosított. Egy hosszabb gólcsendet Haggerty tört meg, a 39. percben, ekkor 17-23 állt a táblán. Innentől elkezdett nyílni az olló, nyolccal ellépett a debreceni hölgykoszorú. Az 58. minutumra kétszámjegyű lett a különbség, már tíz volt közte, ekkor lényegében el is dőlt a mérkőzés. A második dudaszó előtt Csernyánszki jegyezhette a Loki utolsó találatát, így Szilágyi Zoltán csapata 37-26-ra megnyerte a mérkőzést.

Női kézilabda NB I 24. forduló

Moyra-Budaörs – DVSC Schaeffler: 26-37 (16-17)

Budaörs: Mistina – Vártok T., Szekerczés 2 (1), Debreczeni-Klivinyi 3, GORILSZKA 5, Hudák, Tóth M. 2.

Cserék: Vártok R. (kapus), Gergely-Zsigmond, Schneider 2, Pálos-Bognár 4 (2), SZÖVÉRDFFY-SZABADFI 5, Uhrin 2, Szabó A. 1, Szabó-Májer

Edző: Buday Dániel

DVSC: GABRIEL – Grosch 3, PLANÉTA 3, Vámos P. 1, Haggerty 2, SZABÓ N. 5, Petrus 3

Cserék: Bartulovic (kapus), KÁCSOR 4, Töpfner 4 (1), Csernyánszki 3, FÜZIi-TÓVIZI 4, Jovovics 2, Hornyák D., VÁMOS M. 3, Johansson

Edző: Szilágyi Zoltán

Buday Dániel: Nem történt csoda, nyert a jobb csapat. Azt kértem a játékosoktól, hogy így az idény végén adjunk ki magunkból mindent, amit tudunk. Mindenki igyekezett, nem érheti kritika a lányokat. Az első félidőben szépen tartottuk magunkat, aztán a Debrecen Bajnokok Ligájából hozott sebességkülönbsége felőrölt minket és a második félidőben átszaladtak rajtunk.

Szilágyi Zoltán: A mérkőzés elején probléma volt a védekezésünkkel, elsősorban a Budaörs beállójátékát nem tudtuk megoldani, de a szünetben kicsit átrendeztük a védekezést és nagyon jól indultunk a második félidő elején. Egy időben az ellenfél hét a hat elleni játéka is problémát okozott, de a magas embereink beállításával szűrni tudtuk az átlövéseket és a bejátszásokat, ezekből pedig labdákat is szereztünk. A második félidő elején dőlt el a két pont sorsa. Örülök neki, hogy időszakosan lendületes, jó játékot produkáltunk.