Fordulatos találkozón három pont idegenben

A DLA U16-os csapata kétszer is felállt hátrányból és megnyerte a mérkőzést Szombathelyen.

0

u16-300x240 Fordulatos találkozón három pont idegenben

Az első félidőben főleg mezőnyben folyt a játék, de Sándor Csaba tanítványai előtt adódtak helyzetek, viszont a befejezések nem sikerültek. Már úgy nézett ki, gól nélkül ér véget a félidő, de az utolsó öt percben felgyorsultak az események. A 40. percben egy rögzített játékhelyzetet rosszul reagáltak le a srácok és megszerezte a vezetést a hazai gárda, de sokáig nem örülhettek, mert egy szabadrúgás után az előrehúzódó belső védő, Lipcsei Péter remekül érkezett és fejese után a szombathelyi kapuba kötött ki a labda. A lefújás előtti pillanatban ismét az Illés került előnybe, kihasználva a debreceni védelem megingását. Szünet után egymás után vezették támadásaikat akadémistáink, próbáltak nyomást gyakorolni ellenfelükre, a 49. percben Kertész Kornél iramodott meg a baloldalon és egalizált. Mindent megtett csapatunk, hogy átvegye a vezetést, a próbálkozásaikat siker koronázta, Baranyai szlalomozott át a védők között, lövése után a labda a hálóban kötött ki, majd kis idő múlva Jánovszki szép cselek után kettőre növelte az előnyt. A hazaiak próbálkoztak, hogy egy pontot megmentsenek, de csak szépítésre futotta már erejükből.

Csapatunk megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, ha helyzeteikkel jobban sáfárkodnak, nagyobb arányú győzelmet szerezhettek volna.

Szép volt srácok!

Illés Akadémia – DVSC-DLA: 3:4 (2:1)

DVSC-DLA: Szabó, Baranyai, Fábián, Lipcsei, Perevuznik, Kuszkó (Kertész 46’), Sustyák (Papp K. 70’), Farkas (Gyulai 38’), Jánovszki (Horváth 88’), Sipos, Zahuczky

Edző: Sándor Csaba

Gólszerzők: Lipcsei 43’, Kertész 49’, Baranyai 73’, Jánovszki 41’

Sándor Csaba: Ismét egy gól gazdag és fordulatos mérkőzést játszottunk az Illés Akadémia ellen. Már az első félidőben voltak lehetőségeink, hogy megszerezzük a vezetést, de nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket, viszont a félidő hajrájában egy pontrúgás után hátrányba kerültünk. Figyelmetlenek voltunk, pedig ezekre a szituációkra készültünk, de sikerült hamar egyenlítenünk, viszont hibánkat ismét kihasználta ellenfelünk. A második félidőben nagyon sok támadást vezettünk, újabb gólokat szereztünk, a vége ugyan egy kicsit szoros lett, de összességében, a játék képe alapján megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Sérülések hátráltatták a játékunkat, több kényszerű cserét kellett végrehajtanom. Az U15-ös csapatból hárman kaptak lehetőséget, Fábián, Kuszkó és Sipos, mindhármuk teljesítményével elégedett vagyok. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez.