A Debreceni Frizbi Sportegyesület és a Debreceni Sportcentrum szervezésében közel 400 sportoló és sportszakember érkezik városunkba a Junior Ultimate Frizbi Európa Kupára. Július 13. és 16. között az Oláh Gábor utcai Sportkomplexum minden füves pályáján száll majd a frizbi.

A versenyen 9 ország 18 csapata mérkőzik meg az U17-es open, az U20-as lány és U20-as fiú kategóriákban. Magyarország 20 év alatti lány és fiú csapatokat indít, köztük sok debreceni játékossal. Csütörtökön 17.20 órától szeretettel várják a magyar csapatok szurkolóit a hivatalos megnyitó ünnepségre a Gyulai István Atlétikai Stadionba. A rövid, de annál látványosabb megnyitó alatt országuk zászlajával felvonulnak a versenyen résztvevő játékosok és vezetőik, illetve sor kerül a Nagy Dobásra, amikor is a játékosok egyszerre földobják majd a levegőbe a frizbijüket. Az ünnepség után közvetlenül kezdődik az EYUCup nyitómérkőzése, amelyen Magyarország és Oroszország U20-as fiú csapatai mérik össze tudásukat.

Mind a négy versenynapon 9 és 18 óra között zajlanak majd a 100 perces mérkőzések, ezért a füves pályákat ebben az időszakban nem tudjuk a lakosság részére bocsájtani.

 

Az Európa Kupára a belépés ingyenes!