Futsal: Kiütéses győzelemmel vívta ki a továbbjutást a DEAC

Nem kegyelmezett másodosztályú riválisának Elek Gergő csapata, amely tizennégy gólt szerzett a Nyírség otthonában, így bejutott a legjobb tizenhat közé a Magyar Kupában.

0

20211015_DSC3756_KP-300x200 Futsal: Kiütéses győzelemmel vívta ki a továbbjutást a DEAC

Fotó: deac.hu

A második fordulóban kapcsolódott be a Magyar Kupa küzdelmeibe a DEAC férfi futsalcsapata, amely hétfő este az NB II-ben vitézkedő Nyírség FC otthonában igyekezett kivívni a továbbjutást. A szabályok szerint a döntetlen az alacsonyabb osztályú házigazdának kedvezett volna, de ilyen forgatókönyvvel nem is számoltak Elek Gergő tanítványai, akik azzal a szándékkal utaztak Újfehértóra, hogy jó játékkal érvényesítsék a papírformát, miközben elvégzik a finomhangolást a bajnokság alapszakaszának hajrájára.

Nos, mindkét kitűzött célt sikerült teljesíteni, a gólcsap ugyanis már szűk két perc elteltével megnyílt, Faragó Lajos szerzett vezetést az egyetemistáknak. Nem sokkal később Szabó Ábel duplázta meg az előnyt, majd Tóth Ádám vétett öngólt, kisvártatva pedig Faragó Lajos is betalált. Hét perc sem pergett le, amikor már néggyel vezetett a DEAC, míg a lelkesen küzdő nyírségiek erejéből csupán távoli átlövésekre futotta, Pekk Tamás és Balla János próbálkozását is könnyedén hárította a fiatal debreceni kapus, Tóth Benedek. A túloldalon Harmati Tamás szépségdíjas találatát egy újabb hazai öngól követte, így az első játékrész végéhez érve 6–0-ra vezetett Elek Gergő legénysége.

A fordulás után sem vettünk vissza a tempóból, a hetedik debreceni gólt Rácz Zsolt, a nyolcadikat három perccel később Siska Gergő szerezte, majd szinte a középkezdés után azonnal Harmati is beköszönt. Talán feltűnhetett, hogy Rodrigo nevét eddig nem olvashatták a gólszerzők között, ezt elégelte meg a brazil légiós az utolsó tíz percre fordulva, s egymás után négy alkalommal is mattolta a Nyírség hálóőrét. Ezzel már hét gólnál jártunk a második félidőben, a 14–0-s végeredményt pedig Harmati állította be, aki ezzel harmadik találatát jegyezte a mérkőzésen. A DEAC végig kézben tartva az összecsapást, kiütéses győzelemmel jutott a legjobb 16 közé a Magyar Kupában, az egyetemistákra jövő hétfőn a Veszprém vár az NB I-ben.

Férfi futsal Magyar Kupa, 2. forduló

Nyírség FC – DEAC 0–14 (0–6)

DEAC: Tóth B. – Faragó, Harmati, Szentes-Bíró, Szabó Á.

Cserék: Dobi, Krajcsi, Vass, Siska, Rodrigo, Thiago, Rácz, Berecz, Serestyén

Vezetőedző: Elek Gergő

Gólszerzők: Faragó L. 2′, 7′, Szabó Á. 3′, Tóth Á. 6′ – öngól, Harmati 9′, 30′, 38′, Jócsák 11′ – öngól, Rácz 26′, Siska 29′, Rodrigo 33′, 34′, 35′, 37′

P.G.