Garamvölgyi Péter: „Attila a korosztályát meghaladó taktikai érettséggel rendelkezik”

A Debreceni Labdarúgó Akadémia U15-ös csapata bővelkedik tehetségekben, ezen játékosok egyike Horváth-Gaudi Attila. Az ifjú középpályáról érdeklődtünk az együttes edzőjétől, Garamvölgyi Pétertől.

0

94399929_2871347379608078_5458121873722179584_n-300x200 Garamvölgyi Péter: „Attila a korosztályát meghaladó taktikai érettséggel rendelkezik”

Attila három éve Mezőtúrról került Debrecenbe, miután több próbajátékon járt nálunk. Nem véletlenül lett a Debreceni Labdarúgó Akadémia növendéke, játéktudásával felhívta magára szakembereink figyelmét. Abban az évben kezdtük el a közös munkát a csapattal, melyben hozzánk igazolt. Attiláról tudni kell, hogy rendkívül alázatos, szorgalmas játékos, aki mindent a futballnak rendel alá. Becsületesen, maximális erőbedobással végzi az edzéseket, a mérkőzéseken igyekszik a legtöbbet kihozni magából. Nagyon érett játékintelligenciával rendelkezik, meghatározza a csapat játékát. A pálya közepén nagyon hasznos, elengedhetetlen tagja a csapatnak. A védelem és a középpálya között megfelel a mai modern labdarúgás elvárásainak. Ebben a pozícióban teljes mértékben tud alkalmazkodni a védekezéshez, illetve megvan benne a megfelelő affinitás a támadások segítéséhez. Jól lát a pályán, ügyesen hozza játékba társait, motorja a csapatnak. Attila a korosztályát meghaladó taktikai érettséggel rendelkezik, ez nagyon jó technikai tudással párosul. Rendkívül komplex a játéktudása, úgy gondolom, a labdarúgás minden területén kiemelkedő képességekkel rendelkezik, mindez kiemeli korosztályából. Nem csak a pályán, az iskolában is évről-évre kiválóan teljesít, mindkét fronton maximálisan helyt tud állni. Természetesen, hiszen egy 15 éves játékosról beszélünk, a labdarúgás minden elemében kell még fejlődnie. Hosszú és göröngyös út vár rá, az alkati változások okozta nehézségekkel is meg kell birkóznia, de ezek nem hinném, hogy gondot jelentenének számára. Úgy gondolom, a jövőben az edzéseken és mérkőzéseken szerzett rutinnal, még több tudással felvértezve, minden esélye meg lesz arra, hogy profi labdarúgóvá váljon.